Διακομματική ομερτά για τα 10.000.000 €

Ακόμη και μια ανάσα πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς ζεστό κρατικό χρήμα στα κόμματα, μέσω χρηματοδοτήσεων του υπουργείου Εσωτερικών, ακόμη και για… επιμορφωτικούς σκοπούς.

Για πολλοστή φορά ο χειμαζόμενος από τις πολλαπλές κρίσεις -εν προκειμένω την ενεργειακή και πληθωριστική- ελληνικός λαός θα πληρώσει, ως μη ώφελε, τις προεκλογικές καμπάνιες των κομμάτων, την ίδια ακριβώς ώρα που και με ευθύνη της Πολιτείας δεν έχει να βγάλει τον μήνα και δυσκολεύεται να πληρώσει το τραπέζι του Πάσχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 5 Απριλίου και την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών Θεόδωρος Οικονόμου, η οποία αφορά την κατανομή της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης και για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα, δίνονται συνολικώς 9.950.000 ευρώ στα κόμματα, τα οποία θα καλυφθούν από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών, οικονομικού έτους 2023.

Από αυτά, τα 8.291.666 ευρώ αφορούν την τακτική κρατική χρηματοδότηση και τα 1.658.333 ευρώ την κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία έχει λαμβάνειν από την οικονομική επιμορφωτική χρηματοδότηση, όπως την αποκαλούν προκλητικά στο υπουργείο Εσωτερικών, συνολικώς 623.506 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 503.309 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 165.260 ευρώ, το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 124.901 ευρώ, η Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος 101.827 ευρώ και το ΜέΡΑ25 84.249 ευρώ.

Από αυτές τις χρηματοδοτήσεις ωφελούνται και το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που παίρνουν 10.364 έκαστο. Οσο για τη Χρυσή Αυγή, η καταβολή των 34.548 ευρώ που δικαιούται αναστέλλεται λόγω της δίκης. Εν προκειμένω, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η διακομματική ομερτά για αυτές τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις, καθώς δεν έχει ανοίξει ρουθούνι από τα κατά τα άλλα λαλίστατα κόμματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα