Η Ελένη Χρονοπούλου σπάει τη σιωπή της και συγκλονίζει: «Με βίασε και με χτύπησε ο Γεωργούλης»

Τρία χρόνια στο σκοτάδι η υπόθεση Γεωργούλη!

Στο σκοτάδι παρέμενε επί τρία ολόκληρα χρόνια η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, η οποία ήρθε στο φως προχθές, εν όψει της έναρξης της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει πολιτικές διαστάσεις και να στηθούν «τηλεδίκες».

Η υπόθεση είχε φτάσει στις βελγικές Αρχές το 2020, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο επί τρία χρόνια δεν έχει καταλήξει στη Δικαιοσύνη. Μόλις προχθές η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μεταβιβάζοντας την υπόθεση στην αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα αποφανθεί επί του αιτήματος μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η είδηση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη πυροδότησε και πολιτικές εξελίξεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει πως τον θέτει εκτός κόμματος, ενώ ο ίδιος ο ευρωβουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του από την ευρωομάδα του κόμματος. Η καταγγελία έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2020 από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, που εργάζεται στην Κομισιόν και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει πως η υπόθεση αφορά σεξουαλική παρενόχληση, πληροφορίες αναφέρουν πως η καταγγελία αφορά βιασμό αλλά και ξυλοδαρμό της από τον δημοφιλή ηθοποιό.

Μάλιστα, φέρεται ότι έχει καταγεγραμμένες ιατροδικαστικές εκθέσεις που πιστοποιούν την κακοποίησή της στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται ότι είχε χτυπηθεί από τον Αλέξη Γεωργούλη και αρχικά είχε μεταβεί σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και έπειτα από σύσταση της φαρμακοποιού, μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία και την εξέτασε ιατροδικαστής. Από την εξέταση που έγινε καταγράφηκε η κακοποίηση και διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ομως, η πολύκροτη υπόθεση παρέμενε άγνωστη από την Ευρωβουλή αλλά και το κόμμα του.

Ερωτήματα

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε χθες: «Καμία ενημέρωση δεν είχαμε. Εγώ ενημερώθηκα για το θέμα λίγη ώρα προτού γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως η αρχική καταγγελία ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε το όνομα του θύτη, ενώ διερωτήθηκε γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια για να διερευνηθεί η υπόθεση από τις αρμόδιες βελγικές Αρχές. Ερωτήματα ανακύπτουν και ως προς την καταγγέλλουσα για τη σεξουαλική κακοποίηση και τον ξυλοδαρμό της.

Πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρουν ότι η Ελένη Χρονοπούλου φέρεται ότι είχε σχέση μαζί του στο παρελθόν και ότι υπέβαλε την καταγγελία μετά τον χωρισμό τους, ενώ ο ευρωβουλευτής είχε συνάψει σχέση με μία Ιταλίδα. Ωστόσο από το περιβάλλον της Ε. Χρονοπούλου υποστηρίζουν ότι ουδέποτε είχε ερωτική σχέση με τον ευρωβουλευτή.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες και σε γραπτή του δήλωση υποστηρίζει ότι πρόκειται για ψεύδη και συκοφαντία, συνδέοντας την καταγγελία με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Δυστυχώς, ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία για περιστατικό που, δήθεν, συνέβη πριν από τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία- λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη Δικαιοσύνη για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας» δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης της καταγγελίας εν μέσω της προεκλογικής περιόδου φαίνεται πως πυροδοτεί η φημολογία πως η καταγγέλλουσα δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου είναι πολύ… κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προσπερνώντας άλλα ιστορικά στελέχη του Κινήματος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος φημολογείται ότι πρόκειται να την τοποθετήσει στη δεύτερη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ως εκπρόσωπο των ομογενών. Πάντως, σχετική φημολογία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη φαίνεται πως υπήρξε και πριν από δύο χρόνια, όπως αποκάλυψε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Τότε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης είχε καλέσει για εξηγήσεις τον ηθοποιό-ευρωβουλευτή, ο οποίος απάντησε ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε», όπως δήλωσε ο Στ. Κούλογλου.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε χθες ότι υπήρχε σχετική φήμη από τον Ιούνιο του 2022 και διερευνήθηκε με εντολή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από τις βελγικές Αρχές λόγω του απορρήτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη ήταν ανώνυμη, παρά το γεγονός ότι η Ελένη Χρονοπούλου είναι δικηγόρος και εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν. Η καταγγέλλουσα φαίνεται ότι βρήκε τη δύναμη να κάνει επώνυμα την καταγγελία μετά την καμπάνια κατά της βίας σε βάρος των γυναικών τον Νοέμβριο του 2020, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Αλέξης Γεωργούλης.


Η ανάρτηση της δικηγόρου για τον βιασμό και τη σωματική κακοποίηση

Τη δική της απάντηση σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα έδωσε, χθες, μέσα από το προφίλ της στο facebook η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου. «Πριν από τρία χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Ελληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ηξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένειά μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου, αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση» υποστηρίζει στην ανάρτησή της και συνεχίζει: «Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.) και τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο του 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές Αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης. Τα τρία αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλον, ούτε καν την οικογένειά μου, την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή ύστερα από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., για τις ιδέες και τις αρχές μου, και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή τη δυσάρεστη για μένα υπόθεση».

Καταλήγοντας η ίδια, επισημαίνει: «Εχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».


Κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα μετά τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό στελέχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη επιχειρείται η υπόθεση να μην πάρει πολιτικές προεκτάσεις, ωστόσο «δείχνουν» την Κουμουνδούρου ως υπεύθυνη για τη διαρροή του ονόματος του θύματος. Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάτζος μίλησε για «δήθεν δικαιωματιστές του κόμματος», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να εργαλειοποιήσει μια τέτοια υπόθεση.

Ανακοίνωση

Με νεότερη ανακοίνωσή του, ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε την όποια πολιτικοποίηση του θέματος, αναφέροντας πως «η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις, παρά μόνο ο ίδιος».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προχώρησε σε μια πολύ σκληρή δήλωση. «Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Αλλά για εμάς δεν υπάρχουν “ναι μεν, αλλά” σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο.

Νωρίτερα η Πόπη Τσαπανίδου αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του κόμματος στο θέμα της διαρροής του ονόματος του θύματος, ενώ ξεκαθάρισε πως απ’ όταν έμαθε για τις καταγγελίες έθεσε εκτός κόμματος τον Αλέξη Γεωργούλη, ενώ έκανε γνωστό πως θα ζητήσει και την έδρα από τον ηθοποιό.


Φήμες για κακοποίηση και δεύτερης γυναίκας

Την ώρα που οι Ελληνες παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού με θύτη τον Αλέξη Γεωργούλη, μια δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του ευρωβουλευτή φημολογείται ότι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας για κακοποίηση της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου από τον ηθοποιό – ευρωβουλευτή, ήρθαν στο φως φήμες για εμπλοκή του σε κακοποίηση δεύτερης γυναίκας.

Η δεύτερη υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από σχετική ανάρτηση στη σελίδα Υπέροχες Γυναίκες στο Instagram, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες». Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε στο Instagram από τον χρήστη Υπέροχες Γυναίκες @yperoxes.gynaikes.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη γυναίκα, που μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει το 2019 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εργαστεί ως δόκιμη, με τη μεσολάβηση συνεργάτη ευρωβουλευτή. Η κακοποίησή της, που φέρεται ότι συνέβη ύστερα από ραντεβού της με τον Αλέξη Γεωργούλη σε μπαρ, δεν έφτασε ποτέ στη Δικαιοσύνη, καθώς η κοπέλα δεν υπέβαλε κάποια μήνυση στις βελγικές Αρχές.

Τόσο η ίδια όσο και ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή που είχε μεσολαβήσει για την απασχόληση της κοπέλας στην Ευρωβουλή αποχώρησαν από το Βέλγιο λίγους μήνες αργότερα.


Χυδαίος συμψηφισμός Αδωνη με το θέμα Λιγνάδη

Μαθημένος στη λασπομαχία, στον βούρκο και στην άνευ όρων αντιπαράθεση, ο Αδωνις Γεωργιάδης κατάφερε για ακόμα μία φορά να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτικής αλητείας. Επιχειρώντας να πετύχει έναν χυδαίο συμψηφισμό για την κάλυψη που παρείχε η Ν.Δ. στον αγαπημένο της Δημήτρη Λιγνάδη (ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για δύο βιασμούς), χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης ξεσάλωσε και χάραξε ακόμα μία φορά μόνος του γραμμή για ολόκληρη τη «γαλάζια» παράταξη.

Χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο και χωρίς να είναι αυτή η επίσημη γραμμή του κόμματος, ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός της κυβέρνησης είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Με αυτό το πολιτικό πυροτέχνημα, που δεν τεκμαίρεται από πουθενά -μέχρι στιγμής, τουλάχιστον-, επιχείρησε για ακόμα μία φορά να ναρκοθετήσει την κυβερνητική γραμμή, τραβώντας ένα κόμμα με Ιστορία στη λάσπη, στον κιτρινισμό και στη χυδαιότητα.

«Είναι απολύτως προφανές ότι ο Τσίπρας το ήξερε και τον κάλυπτε, γιατί μια τέτοια έρευνα δεν μένει κρυφή τρία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. Φυσικά, στη συνέχεια ο ίδιος εξέθεσε τον πραγματικό στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να καλύψει τρεις εγκληματίες οι οποίοι έχουν σχέσεις με τη Ν.Δ., έτυχαν κάλυψης από το κόμμα (οι δύο πρώτοι) και, εν τέλει, καταδικάστηκαν: τον παιδοβιαστή Νίκο Γεωργιάδη, τον βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη και, φυσικά, τον μαστροπό του Κολωνού Ηλία Μίχο.

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα