Ο Αλέξης Τσίπρας υποβάλλει τα σέβη του στους Γερμανούς

Εναν μήνα πριν από τις κρίσιμες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε σκόπιμο να μεταβεί στη Γερμανία, όπου αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς (κεντρική φωτό).

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αδιαφορεί για τους εύλογους συνειρμούς που παράγει αυτή η επίσκεψη, αλλά, απεναντίας, επιδιώκει να τονίσει το μήνυμα ότι η γερμανική σοσιαλδημοκρατία, στην οποία επιδίδει γονυπετής διαπιστευτήρια, είναι με το μέρος του.

Οι στενοί του συνεργάτες πετάνε τη… σκούφια τους. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του Νίκου Μπίστη, ενός από τους βασικότερους συνομιλητές του Τσίπρα, ο οποίος σχολίασε: «Το βάρος της Γερμανίας στην Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητο. Το βάρος της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας στην ευρύτερη Αριστερά και Κεντροαριστερά είναι επίσης δεδομένο. Και ως κυβέρνηση και το SPD ως κόμμα, με ένα από τα πιο ενημερωμένα και παρεμβατικά τμήματα διεθνών σχέσεων, μετράνε τις κινήσεις τους.

Και αυτό γιατί έχουν επακριβώς συνείδηση αυτού του βάρους, των συνεπειών, των εντυπώσεων και των συνακόλουθων συμβολισμών». Με λίγα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρουν για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος, σαν ταπεινός υπήκοος, σπεύδει στο Βερολίνο για να υποβάλει τα σέβη του εκλιπαρώντας για ψήγματα επιείκειας που θα του δώσουν ορισμένους πόντους στον εκλογικό ανταγωνισμό. Φτάνουν δε στην ύστατη κατάντια να χαρακτηρίζουν την αυριανή συνάντηση με τον Σολτς ως την «καλύτερη και εγκυρότερη “δημοσκόπηση” με έντονο συμβολισμό»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα