Τα «στραβά μάτια» στην ασυδοσία από Μητσοτάκη

Σε βίντεο του 2019 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχεται σε επιχειρηματία στο ακριτικό Καστελόριζο ότι αν εκλεγεί δεν θα κάνει ελέγχους

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο από το όχι και τόσο μακρινό 2019 το οποίο καταγράφει μια συνομιλία του αρχηγού, τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματία στο ακριτικό Καστελόριζο δείχνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο για ποιον λόγο η κατάσταση με την ασυδοσία στις παραλίες και όχι μόνο έχει φτάσει πια στο μη περαιτέρω.

Ο πρωθυπουργός είχε πει τότε, χωρίς περιστροφές, πως εκείνος δεν σκοπεύει να κάνει ελέγχους! Συγκεκριμένα, σε ένα προεκλογικό ταξίδι του στο Καστελόριζο, έναν ακριβώς μήνα προτού ανοίξει η κάλπη η οποία τον έκανε πρωθυπουργό, η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Open «έπιασε» μια συζήτησή του με τοπικό επιχειρηματία του νησιού, ο οποίος σχολίασε πως «ο Αλέξης Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε οκτώ φορές το ΣΔΟΕ».

Ανταμοιβή

Ο επιχειρηματίας, μάλιστα, συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Αυτή υπήρξε η ανταμοιβή για τον γαλάζιο ουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα. Να πω κι ένα αστείο. Εσείς πόσες φορές θα μας τον στείλετε;», όπως ρώτησε χαρακτηριστικά τον μετέπειτα πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε του έδωσε -και, μάλιστα, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό- μια σοκαριστική απάντηση, η οποία φανέρωσε απολύτως τους σκοπούς του. «Εγώ, να ξέρεις, δεν στέλνω. Και το κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος»!

Επί της ουσίας, το βίντεο – ντοκουμέντο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί στις 9 Ιουνίου 2019 αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός ήδη από τότε υποσχόταν παύση των ελέγχων στις επιχειρήσεις! Και όπως όλα δείχνουν, αυτά τα σήματα που στέλνει το «γαλάζιο» επιτελείο, και προεκλογικά όπως και μετεκλογικά, είναι που έχουν δώσει το ελεύθερο στους λογής λογής επιχειρηματίες να λειτουργούν με απόλυτη ασυδοσία, μια και δεν έχουν, ως θα όφειλε, την απειλή των ασφυκτικών ελέγχων να επικρέμαται πάνω από το κεφάλι τους.

Αν μη τι άλλο, ο «γαλάζιος» πρόεδρος είπε την αλήθεια προεκλογικά, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα. Ισως είναι -δυστυχώς, εν προκειμένω, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου- από τις σπάνιες φορές απόλυτης ταύτισης προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα