Στέφανος Κασσελάκης: Είδε φως και μπήκε στην κούρσα για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ετοιμος για υποψήφιος πρόεδρος ο εφοπλιστής από το Μαϊάμι και «μαθητής» της Goldman Sachs. Τον αποθεώνει ο Πολάκης: «Να, επιτέλους, άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις»

Σα να μην έφταναν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατακρημνίστηκαν τα ποσοστά του στις εκλογές, ότι δεν μπορεί να θεωρείται πλέον κόμμα εξουσίας με το 18% και ότι δεν κάνει αντιπολίτευση σ’ αυτό το μαύρο δίμηνο για τη χώρα, τώρα δίνει σήμα ότι γίνεται και κόμμα ευκαιρίας για «αλεξιπτωτιστές».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο πανελληνίως άγνωστος Στέφανος Κασσελάκης, που ζει μόνιμα στο Μαϊάμι και τον οποίο για άγνωστο λόγο ο Τσίπρας συμπεριέλαβε στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές, είδε φως και μπήκε κι αυτός. Τις τελευταίες μέρες διαφημίζει τη δική του πλατφόρμα και τις χλιαρές κλισέ προτάσεις του για τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα, δείχνοντας έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Παύλος Πολάκης είναι ο πρώτος ένθερμος υποστηρικτής του. «Να, επιτέλους, άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις» έγραψε στα social media. Ο Κασσελάκης, άλλωστε, είχε πει μέσα στο καλοκαίρι ότι «ο Παύλος ο Πολάκης και ο Τομέας Διαφάνειας με έφεραν στο κόμμα».

Στην απελπισία του ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει μια πρόταση που να αρέσει κάπως στους ψηφοφόρους έφτασε στο σημείο να ανοίγει την πόρτα και σε ανθρώπους σαν τον Κασσελάκη, δίχως καμία ιστορία στην ελληνική πολιτική σκηνή, χωρίς να έχει εκλεγεί έστω βουλευτής με το κόμμα του, δίχως να ανήκει καν σε κάποιο κομματικό όργανο ή τουλάχιστον να ζει στην Ελλάδα και να ξέρει τα προβλήματά της.

Κάποια στιγμή είχε ερωτηθεί για τα ελληνικά πανεπιστήμια και ο Κασσελάκης παραδέχθηκε ότι δεν τα γνωρίζει, επειδή έφυγε στα 14 του για τις ΗΠΑ: «Δεν έχω πλήρη γνώση του ελληνικού τριτοβάθμιου συστήματος, καθώς έφυγα μικρός. Αλλά έχω αρχίσει να μαθαίνω και να κατανοώ σε κάποιον βαθμό τις διαφορές Αμερικής – Ευρώπης»!

Ο εξ Αμερικής Κασσελάκης, χωρίς να τον γνωρίζει κανείς στην Ελλάδα και ο ίδιος ανίδεος ων για την ελληνική πραγματικότητα, διαφημίζει ήδη τις θέσεις του και πλασάρεται ακόμα κι από κομματικά στελέχη της Κουμουνδούρου ως γνώστης των αναγκών της χώρας, περίπου ως νέος Μεσσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος είναι τελικά ο Κασσελάκης. Τα πράγματα που γνωρίζει για αυτόν το ελληνικό κοινό είναι ελάχιστα, και όσα έμαθε τα πληροφορήθηκε προεκλογικά λόγω της αιφνίδιας επιλογής Τσίπρα να τον συμπεριλάβει στο Επικρατείας.

Ασχολήθηκαν με την υποψηφιότητά του κυρίως τα τηλεοπτικά μεσημεριανάδικα όχι για όποιες πολιτικές θέσεις του, αλλά αντιμετωπίζοντάς τον περισσότερο με όρους lifestyle, επειδή ο Κασσελάκης συζεί με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ και για το πώς αυτοπροσδιόρισε τη σεξουαλικότητά του. «Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Οσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου» δήλωσε σε περιοδικό.

Ο φιλοαμερικανισμός του δεν κρύβεται. Δηλώνει εφοπλιστής, πέρασε από το προεκλογικό επιτελείο του Τζο Μπάιντεν το 2008, μπήκε σε think tank εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον, ενώ, στα χρόνια της ελληνικής κρίσης, από το 2009 βρέθηκε στην Goldman Sachs!

Στη συνέχεια, κατά το βιογραφικό του, στράφηκε στη ναυτιλία, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μέχρι σήμερα. Στα 30 του έγινε πλοιοκτήτης και ιδρυτής της ναυτιλιακής Swift Bulk.

Πριν από τις εκλογές του Μαΐου ο «Εθνικός Κήρυκας», στον οποίο ο Κασσελάκης έχει εργαστεί, τον αποκάλεσε «ένας μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη του ΣΥΡΙΖA». Η ομογενειακή εφημερίδα έγραφε ότι «στα 30 χρόνια του είχε αγοράσει καράβια, τα οποία πούλησε, βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος για τους επενδυτές. και στη συνέχεια άνοιξε δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στη ναυτιλία».

Ο Κασσελάκης έχει δηλώσει, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι η φαμίλια του έφυγε από την Ελλάδα, όταν αυτός ήταν 14, επειδή «το κραταιό παραδικαστικό κύκλωμα, πριν από περίπου 20 χρόνια, χτύπησε την οικογένειά μου και αναγκάστηκα να βρω διέξοδο στο εξωτερικό». Σε συνέντευξή του παρουσιάζει το γεγονός ότι πήγε να δουλέψει στην Goldman Sachs ως… σχολείο για να μάθει πώς λειτουργεί ο… καπιταλισμός: «Ηθελα να μάθω και να κατανοήσω στην πράξη τους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας και, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει καλύτερο σχολείο γι’ αυτό από την Goldman Sachs».

Με τόσα πρόστιμα που έχει φάει η Goldman Sachs διεθνώς και με τόσα βρόμικα παιχνίδια στα οποία έχει συμμετάσχει αποδεδειγμένα, και σε βάρος της Ελλάδας, τη συγκεκριμένη τράπεζα επενδύσεων κανένας άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις δεν μπορεί να την αποκαλεί καλό… σχολείο.

Οταν ρωτήθηκε τι συμπεράσματα έβγαλε μετά την… εμπειρία του στην Goldman Sachs ο υποψήφιος ενός κόμματος που θεωρεί ότι εκπροσωπεί τη ριζοσπαστική Αριστερά απάντησε μοιρολατρικά: «Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κανείς την παγκοσμιοποίηση και τη ροή του κεφαλαίου».

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει σε υψηλά ποσοστά διεκδίκησης της εξουσίας ή αν ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί, όποιος κι αν είναι αυτός, θα καταφέρει να γίνει ένας κατ’ ουσίαν αντι-Τσίπρας. Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Ιουνίου δεν αφήνει κανέναν να πλήξει. Πλέον ο Τζουμάκας μπορεί να… καμαρώνει ότι δεν είναι η δική του υποψηφιότητα η πιο παράταιρη.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Εφοπλιστής, μη εκλεγμένος υποψήφιος στο Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι και ζει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Φοιτούσε στο Κολλέγιο Αθηνών, αλλά μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών στην Αμερική και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας με υποτροφία. Ελαβε δύο πτυχία στα χρηματοοικονομικά. Εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2008, όπως και σε think tank εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον. Αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, ενώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ίδρυσε ΜΚΟ για τη βελτίωση βιογραφικών νέων. Μιλά τέσσερις γλώσσες και ζει μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα