Επικοινωνιακό σόου με επισκέψεις υπουργών

Αρχισε η επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης μετά το νέο φετινό φιάσκο με τις πυρκαγιές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έβλεπε για 15 ημέρες αμέτοχος τη μισή χώρα να γίνεται έρμαιο της πύρινης λαίλαπας, αποφάσισε να επανεμφανιστεί προσπαθώντας να καλλιεργήσει ακόμα μία φορά την εικόνα πως είναι έτοιμος να δώσει λύσεις στις παθογένειες του κράτους – που ο ίδιος δεν κατάφερε να λύσει στη πρώτη του θητεία.

Αφού χθες έστειλε τον μισό κρατικό μηχανισμό να περιοδεύσει στον Εβρο και να δει την έκταση των καμένων με επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη, ο Ελληνας πρωθυπουργός, ακολουθώντας την πεπατημένη που έχει ύστερα από κάθε μεγάλη κρίση, ανακοίνωσε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ετσι σήμερα το πρωί τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσουν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για σύσκεψη υπό τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, από το Μαξίμου αφήνεται να διαρρεύσει πως στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα ευρύτερο σχέδιο που θα περιλαμβάνει τον νέο εξοπλισμό με Canadair, τα οποία έχει ήδη παραγγείλει η χώρα, και ελικόπτερα, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικά. Επίσης, θα γίνει ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την προστασία των δασών και το περιβάλλον.

Και ενώ χθες το επιτελείο του Μαξίμου ετοίμαζε την αντεπίθεσή του, στον Εβρο ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ύστερα από ευρεία σύσκεψη με φορείς, δεσμεύτηκε για την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας των αποζημιώσεων των πληγέντων. Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε είχε κινηθεί λίγες ώρες νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση χορήγηση των αποζημιώσεων από τις μεγάλες πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα ενημέρωσε πως την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν περίπου 876.000 ευρώ σε 167 δικαιούχους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο διάστημα 15 έως 31 Ιουλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα