Ανούσιο σόου Κασσελάκη στους διαδρόμους της Βουλής

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε χθες με τον Σ. Φάμελλο, τον οποίο διατηρεί στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ετοιμάζει τον Πολάκη για σκιώδη υπερσυντονιστή

Οι πρώτες αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτες στραβοτιμονιές, που καλύπτονται πίσω από μια θεαματική, πλην όμως ανούσια κινητικότητα. Σαν να μην τελείωσαν οι εκλογές, ο νέος πρόεδρος επισκέφθηκε χθες πάλι τη Βουλή κι έδωσε ένα απερίγραπτο τηλεοπτικό σόου στους διαδρόμους, επιβεβαιώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας εννοούσε τα λόγια του όταν προειδοποιούσε τους δημοσιογράφους ότι «δεν θα πλήξετε (στο εξής) με τον ΣΥΡΙΖΑ»…

«Εχουμε πολλή δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει από εδώ και πέρα πολιτικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις, και ως κόμμα και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα» δήλωσε στους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. «Η κοινωνία θα είναι μέρος των λύσεων, διότι το έχει ανάγκη» πρόσθεσε, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για το έργο του Σωκράτη Φάμελλου και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Διονύση Καλαματιανού, στους οποίους ανανέωσε την εμπιστοσύνη του. «Ο Σωκράτης, ο Διονύσης και όλη η ομάδα κάνουν τιτάνιο άθλο να μπορέσουν να προωθήσουμε τις θέσεις μας» ανέφερε, για να προσθέσει: «Εχουμε πια μία πολύ μεγαλύτερη ομάδα και κοινωνία να τους υποστηρίξει, να πετύχουμε όλοι συλλογικά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε τους συντάκτες ότι θα έχει και γραφείο στη Βουλή. Οταν μάλιστα τον πληροφόρησαν ότι το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ είναι ίσως το πιο σκληρό, με μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις, απάντησε ανακαλώντας μνήμες της αλησμόνητης Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Αρα, αν έρθω να εργαστώ στις 2 το πρωί, θα μπορούσα να σας βρω εδώ. Μην εκπλαγείτε, αν συμβεί».

«Πολλή δουλειά»

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον Σ. Φάμελλο στο γραφείο του και του ζήτησε να συνεχίσει το έργο του ως πρόεδρος της Κ.Ο., «για το καλό του τόπου». Από την πλευρά του, ο Σ. Φάμελλος ανέφερε πως είναι τιμή του να καλωσορίζει τον νέο πρόεδρο στην «έδρα της νομοθετικής παραγωγής», όπως σημείωσε, και πρόσθεσε ότι μπροστά τους έχουν πολλή δουλειά και μεγάλη ευθύνη.

Μπροστά στις κάμερες ο διάλογος είχε ως εξής:

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Μεγάλη μου τιμή να σας καλωσορίζω. Θερμά συγχαρητήρια, η κοινωνία μάς έχει ανάγκη και πρέπει να ανταποκριθούμε.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ, Σωκράτη, και να συνεχίσεις το έργο σου ως πρόεδρος της Κ.Ο., πάντα για το καλό του τόπου.

ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μεγάλη ευθύνη με συλλογικότητα.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εχουμε ευθύνη σε όλον τον κόσμο και στους χιλιάδες ψηφοφόρους.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον Σ. Φάμελλο στους χώρους του Κοινοβουλίου, ενώ κάποια στιγμή στους διαδρόμους έπεσε πάνω στον βουλευτή της Ν.Δ. Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος ευχήθηκε: «Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα, να έχετε καλή συνεργασία με τον Φάμελλο».

Το πρόγραμμα περιέλαβε και σύντομη επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Κοινοβουλίου, από την οποία ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος, ενώ ολοκληρώθηκε με γεύμα στο εστιατόριο της Βουλής, όπου το μενού ήταν σαλάτα κινόα με κοτόπουλο, ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς και φιλέτο σολομού με λάιμ.

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, ο νέος αρχηγός σκέφτεται να ορίσει επικεφαλής των τομέων Κοινοβουλευτικής Εργασίας (ΚΤΕ) και ουσιαστικά σε ρόλο σκιώδους «υπερυπουργού» τον Παύλο Πολάκη, σε μια θέση που μέχρι πρότινος καθόταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν αιτήσεώς του, τοποθετείται με απόφαση Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αναπληρωματικό μέλος τη Ρένα Δούρου.

Συγχαρητήρια δέχτηκε τηλεφωνικώς από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συμφώνησαν στην ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών για το Κυπριακό από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντάνα, όπως και στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ. Τον συνεχάρησαν ακόμα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.


Τους έδιωξαν χωρίς καμιά ενημέρωση

Ο άκομψος τρόπος με τον οποίο η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αντικαταστάσεις επιτυχημένων μέχρι χθες και αφοσιωμένων στελεχών χρωμάτισε αρνητικά τις πρώτες μέρες του Σ. Κασσελάκη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη δήλωση του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, που αποσκίρτησε από το στρατόπεδο της Εφης Αχτσιόγλου και τώρα καλεί, εν είδει στρατιωτικής ημερήσιας διάταξης, όσους διαφωνούν να καθίσουν στην άκρη, κάτι που επιχείρησε να μετριάσει ο Ν. Παππάς, μεταδόθηκε μια εντύπωση «πολακικού ρεβανσισμού».

Με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου Στέργιος Καλπάκης υπογράμμισαν έμμεσα τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι κανείς δεν μπήκε καν στον κόπο να τους ενημερώσει, καθόσον πληροφορήθηκαν τα νέα της αντικατάστασής τους από το διαδίκτυο.

Εντούτοις, στις δημόσιες αναρτήσεις τους, τα δύο στελέχη που προέρχονται από τους «συμμάχους» της ΔΗΜ.ΑΡ. στάθηκαν σε αξιοπρεπές ύψος, αποφεύγοντας να επεκταθούν σε περαιτέρω αξιολογικές κρίσεις για το ήθος της πράξης.

Επίθεση

Με σκληρό τρόπο, ο Πάνος Λάμπρου από την «Ομπρέλα» σχολίασε επιθετικά: «Ασφαλώς δεν περίμενα καμία “γενναιοδωρία” στα “παράσιτα” και τα “βαρίδια” ή κάποια στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία. Αλλά να αρχίσουν το ξήλωμα και το ξεσκόνισμα, όπως είχε πει, από στελέχη της διεύρυνσης ούτε εγώ δεν το περίμενα. Να πω κι εγώ αυτό που τώρα τελευταία ακούγεται συχνά: “Οχι στο όνομά μου”».

Εντονη ήταν και η αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος σε δηλώσεις του υπενθύμισε ότι τα στελέχη αυτά επιλέχθηκαν ύστερα από πρόταση Τσίπρα με βάση καταστατικές διαδικασίες και επιτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, «από τα κεντρικά» επικοινώνησαν μαζί τους και τους ζήτησαν συγγνώμη…

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα