Περίεργα πράγματα στις εκλογές του Ωρωπού

Kάτι πραγματικά πρωτόγνωρο συνέβη κατά την επικύρωση των συνδυασμών στον Δήμο Ωρωπού. H παράταξη «Ενωτική Πορεία» του Δημήτρη Βελτανιώτη αποκλείστηκε από τις εκλογές με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, κάτι που βέβαια έχει συμβεί ξανά στη χώρα μας. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση έγινε κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. Παράταξη να αποκλείεται επειδή κατέθεσε τον συνδυασμό πέντε μέρες (!) μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Προτού γίνει γνωστή η απόφαση, ο επικεφαλής κ. Βελτανιώτης προσπάθησε να καθησυχάσει τους υποψηφίους του αλλά και τους δημότες ότι ήταν απλά ένα τυπικό θέμα, χωρίς βέβαια να τολμήσει να πει ότι με υπαιτιότητά του ο συνδυασμός κατατέθηκε με πέντε ημέρες καθυστέρηση από την προθεσμία, κάτι που έγινε επισήμως γνωστό στις 20 Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση 302/23 του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πληροφορίες από τον Ωρωπό, που δεν έχουν διαψευστεί από τον επικεφαλής της παράταξης, αναφέρουν πως ακόμα και το παράβολο της συμμετοχής του για τις εκλογές το αγόρασε 10 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας. Οι πέντε μέρες, βέβαια, δεν είναι τυχαίο γεγονός, αφού μετά τις πέντε ημέρες θα ήταν αδύνατη η συμμετοχή των υποψηφίων του συνδυασμού σε άλλη παράταξη.

Οπως γίνεται αντιληπτό, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό το περιστατικό, καθώς εδώ και μέρες ο κ. Βελτανιώτης, αφού απέκλεισε πολλά μεγαλοστελέχη του από τη διαδικασία των εκλογών, μην επιτρέποντάς τους να μετακινηθούν σε άλλη παράταξη, ο ίδιος, όπως λένε οι… κακές γλώσσες, κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του νυν δημάρχου, φουντώνοντας ακόμα περισσότερο τις φήμες αλλά και την οργή των υποψηφίων του ότι αυτό το πρωτοφανές συμβάν μόνο τυχαίο δεν ήταν. Μάλιστα, ο κ. Βελτανιώτης δεν φρόντισε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, καθώς έδωσε το «παρών» στην ομιλία τού νυν δημάρχου Ωρωπού Γιασημάκη στο Καπανδρίτι (τόπος καταγωγής του κ. Βελτανιώτη), με τον οποίο είχε και εγκάρδιο εναγκαλισμό, παρουσία του γιου του, όπως βλέπετε στη φωτογραφία (κεντρική φωτό) που δημοσίευσε τοπικό μέσο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα