Μενδώνη κατά Netflix για τον gay Αλέξανδρο

Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση σέρνεται στον δρόμο της προστασίας του Ελληνισμού και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, έπειτα από παρέμβαση του κόμματος ΝΙΚΗ.

Ετσι, μετά τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που υποχρεώθηκε να πάρει μέτρα κατά της βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας στο προξενείο της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, χθες η Λίνα Μενδώνη (κεντρική φωτό) σύρθηκε να υπερασπιστεί το μεγαλείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου απέναντι στην προσβλητική και βαθιά ανιστόρητη παραγωγή για τον μεγάλο Ελληνα στρατηλάτη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η ίδια έριξε βέλη κατά της συγκεκριμένης παραγωγής και των ιστορικών διαστρεβλώσεων που υπάρχουν σε αυτήν, αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει εάν η ίδια ως αρμόδια υπουργός ή συλλογικά η κυβέρνηση θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες. «Η σειρά βρίθει ιστορικών ανακριβειών και παρουσιάζει σκηνοθετική προχειρότητα και σκηνογραφική πενία. Επιδιώκει τον εύκολο εντυπωσιασμό για να κερδίσει θεατές χρησιμοποιώντας τον κακόβουλο σχολιασμό, ως δήθεν γεγονότα» ανέφερε η κυρία Μενδώνη, η οποία ξεσπάθωσε κανονικά κατά της σειράς- ντοκιμαντέρ του Netflix «Αλέξανδρος: Η γέννηση ενός θεού» («Alexander: The Making of a God»).

Η ίδια, μάλιστα, σε εξίσου επικριτικό τόνο συνέχισε, λέγοντας πως «η πλατφόρμα χαρακτηρίζει τη σειρά ως ντοκιμαντέρ, με σκηνές μυθοπλασίας. Στην ουσία, πρόκειται για μια εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, ευτελούς περιεχομένου, που απέχει παρασάγγας από τα ιστορικά γεγονότα, έτσι όπως καταγράφονται στις αρχαίες γραπτές πηγές και τεκμηριώνονται από την αρχαιολογική έρευνα». Υπενθυμίζεται πως οι αναφορές της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τη συγκεκριμένη παραγωγή έγιναν έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιού. «Απαράδεκτη η σειρά του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο. Είναι ντροπή να προσβάλλεται με τέτοιον άθλιο τρόπο η εμβληματικότερη μορφή της ελληνικής Ιστορίας» είχε αναφέρει πριν από έξι ημέρες ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα