Ο Κασσελάκης προκαλεί τους αμφισβητίες!

Η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει.

Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα» διεμήνυσε χθες βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης, έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Οταν πέρασε το κατώφλι τα…ξανατίναξε όλα στον αέρα, ξεκαθαρίζοντας: «Πάω σε συνέδριο επανίδρυσης. Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Ζητώ να δεσμευτείτε ότι εγώ θα είμαι ο πρόεδρος έως τις εθνικές εκλογές. Αν δεν με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε».

Για δεύτερη διαδοχική μέρα, η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίαζε σε βαριά ατμόσφαιρα, με σκοπό των περισσότερων κομματικών στελεχών να του ζητήσουν εξηγήσεις για ακόμα ακατανόητες πρωτοβουλίες του:

1. Για την πρόσκληση που απηύθυνε στα μέλη του κόμματος, ζητώντας να αποφασίσουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να διατηρεί το ίδιο όνομα στη μαρκίζα και θα υπηρετεί την Αριστερά ή θα μετατοπιστεί «δεξιότερα».

2. Για την περιφρονητική επιστολή που απηύθυνε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία -με δικά μας, αλλά ακριβή στην έννοια λόγια- χαρακτήρισε εν πολλοίς θεσιθήρες που νοιάζονται μονάχα για τους εσωτερικούς συσχετισμούς, αντί να αγωνίζονται για τα λαϊκά προβλήματα. Η κριτική που δέχθηκε ήταν σκληρή, καθώς 17 από τα 21 μέλη της Π.Γ. ένιωσαν τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους, συμφωνώντας στην εκτίμηση ότι επί Κασσελάκη «δεν λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».

Οι άνθρωποι που τον στήριξαν, οι Π. Πολάκης και Ν. Παππάς, πήραν αποστάσεις. Ο δεύτερος μάλιστα, με «λαγό» τον άνθρωπό του και πρώην πρωθυπουργικό ξάδερφο Γ. Τσίπρα, δήλωσε δημόσια ότι ίσως είναι καιρός το κόμμα να αρχίσει να σκέφτεται τον επόμενο αρχηγό.

Φυσικά, ο Κασσελάκης, που επέστρεψε χθες από το Λονδίνο, δεν πρόκειται να τους κάνει το χατίρι. «Ακόμα κι αν χάσω με 20%, θα είμαι εδώ» διεμήνυσε. Και χθες, λίγη ώρα πριν αρχίσει η συνεδρίαση, στο κομματικό φερέφωνο γράφτηκε: «Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 18.00, την Πέμπτη, στο κλειστό του Tae Kwon Do, με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη με σύνθημα “Προοδευτική αντεπίθεση τώρα”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα