Τέμπη: Επίθεση αντί για εξηγήσεις από Φλωρίδη

Αμετανόητος ο υπ. Δικαιοσύνης, αρνήθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου τις αιτιάσεις περί οργανωμένης συγκάλυψης, μιλώντας για «ψέματα»

Εντείνει το πρέσινγκ στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση, επιμένοντας να ζητά απαντήσεις για τη σιδηροδρομική τραγωδία, τόσο για τα αίτια όσο και για το μπάζωμα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να παραμένει αμετανόητος, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση, αντί να δώσει εξηγήσεις. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ), ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε τις αιτιάσεις περί οργανωμένης συγκάλυψης, μιλώντας για «ψέματα», διερωτώμενος, όπως ανέφερε, για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ «επιμένει να μετατρέπεται σε παρακολούθημα του Κυριάκου Βελόπουλου».

«Εχει οβιδιακές μεταμορφώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι, αλλά και ο Βελόπουλος εγκαταλείπει τα ψέματά του για τα Τέμπη και τα τοποθετεί όλα πλέον στην εξαέρωση» ισχυρίστηκε ο Γιώργος Φλωρίδης, επιτεθέμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Ελληνική Λύση, καταγγέλλοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί άλλες δυνάμεις σε έναν ολισθηρό κατήφορο.

«Με ποιο δικαίωμα μιλάει με τέτοιον χυδαίο τρόπο; Που δεν έχει εκλεγεί, αλλά διοριστεί στη θέση του. Και μας λέει ότι είμαστε για τα μπάζα; Και δεν τον βάζει στην άκρη ο πρωθυπουργός;» ρώτησε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με τον υπουργό να μην κάνει βήμα πίσω από τη γνωστή δήλωση ότι όσοι από τους πολιτικούς αντιπάλους μιλούν για μπαζώματα «είναι για τα μπάζα», επιμένοντας πως «όσοι χρησιμοποιούν ψέματα είναι για εκεί που είπα». Οσον αφορά πάντως την ουσία της υπόθεσης, ο Γιώργος Φλωρίδης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση με πράξεις διευκολύνει την έρευνα της Δικαιοσύνης και πως η ανάκριση γίνεται με υποδειγματικό τρόπο, διαβεβαιώνοντας πως «ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει σε όλα μα όλα τα ερωτήματα».

Κόντρα Παπαθανάση-Κωνσταντοπούλου

Την ίδια ώρα, σε ρήξη ήρθαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να ζητά απαντήσεις αναφορικά με τις καταγγελίες περί επίσκεψης επιχειρησιακών στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ζητήσουν διαβεβαιώσεις ότι καλύπτονται για τη σύμβαση 717. Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε «ποτέ δεν έδωσα τέτοια εντολή, ποτέ δεν περιήλθε σε γνώση μου και ποτέ δεν έχω ενημερωθεί για επίσκεψη επιχειρησιακού παράγοντα για τη σύμβαση 717 στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

«Kανείς σας δεν είχε δικαίωμα να ανακατεύεται στα μουλωχτά και να αλλοιώνετε τον τόπο του εγκλήματος» υποστήριξε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση σε σύμπνοια με των Κώστα Αγοραστό έτρεξε για να καλύψουν τα στοιχεία, αλλά και πως εκ των υστέρων επιχείρησε με έγγραφα να καλύψει την αλήθεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα