Algunos Tangos: Ελληνο-αργεντίνικη ποιητική μυθοπλασία από τον καθηγητή Ι. Μάζη

Τι κοινό μπορεί να έχει το τανγκό με το ζεϊμπέκικο; Είναι και τα δυο είδη χορού που ξεκίνησαν από φτωχογειτονιές. Το τανγκό γεννήθηκε στις κακόφημες συνοικίες του μεγάλου Αργεντίνικου λιμανιού του Μπουένος Άιρες ενώ αντίστοιχα το ζεϊμπέκικο γεννήθηκε σε ελληνικά λιμάνια και στις τότε γειτονιές τους, στη Θεσσαλονίκη (Μπάρα, Λαδάδικα) και στον Πειραιά (Τρούμπα).

Ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Θ. Μάζης ένωσε τους δυο χορούς αλλά και τις δύο πόλεις (Θεσσαλονίκη και Μπουένος Άιρες) σε ένα ποιητικό μυθιστόρημα, το Algunos Tangos, που είναι βασισμένο στην αυτοκτονία ενός – ελληνικής καταγωγής – διανοουμένου, από οικογένεια Θεσσαλονικών μεταναστών στο Μπουένος Άιρες.

Οι εκδόσεις ΛΕΙΜΩΝ και το τμήμα AHEPA HJ-40 Ψυχικού υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής στην Αθήνα, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ομότιμου καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του ΕΚΠΑ Ιωάννη Θ. Μάζη, την Τρίτη 09 Μαΐου και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8, Αθήνα – 7ος όροφος).

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Ιατρός – Πλαστικός Χειρούργος και μέλος HJ-40 Δρ. Ιωάννης Λύρας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, πρ. Υπουργός, Ποιητής
  • Βασιλική Αδαμοπούλου, Ποιήτρια, Ιστορικός Τέχνης
  • Μάγδα Αναγνωστή, Αρχιτέκτων, Θεωρητικός Τέχνης
  • Νίκος Πρατσίνης, Μεταφραστής των πεζών κειμένων του έργου
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα