Έφτασε στη Βουλή η αδικία με τα ανεμβολίαστα ΑμεΑ!

23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τον αποκλεισμό τους από τις δομές

Στη Βουλή έφτασε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για τα ανεμβολίαστα άτομα με αναπηρία που μένουν εκτός δομών, με απαράδεκτη εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εργασίας φέρνουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για την «προβληματική», όπως την αποκαλούν, εγκύκλιο, η οποία αποκλείει ωφελούμενα ΑμεΑ από τις δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔΗΦ, λόγω μη εμβολιασμού τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση αποκλείει ευάλωτες ομάδες από προνομιακές δομές με ιδιαίτερη ψυχοκοινωνική συμβολή, με αποτέλεσμα να οδηγεί, επί της ουσίας, στην ουσιαστική κατάργηση των ΚΔΑΠΑμεΑ και ΚΔΗΦ. Μαλιστα, οι βουλευτές επικαλούνται στην ερώτησή τους το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας με τίτλο «Ντροπή! Εκτός δομών τα ανεμβολίαστα ΑμεΑ», εξηγώντας, όπως έγραψε η «δημοκρατία», πως όσοι αποκλείονται είναι άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, που «μία ακόμη αιφνίδια απομάκρυνσή τους από τα προγράμματα που παρακολουθούν και αποκοπή της πρόσβασης σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες θα προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στο επίπεδο της ψυχικής και σωματικής τους υγείας και των κοινωνικών δεξιοτήτων τους».

Με αφορμή το δημοσίευμα, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν τι μέτρα προτίθενται να λάβουν οι Θάνος Πλεύρης και Κωστής Χατζηδάκης, ώστε να αποτραπεί ο αποκλεισμός μη εμβολιασμένων ωφελούμενων ΑμεΑ από τις δομές ΚΔΑΠΑμεΑ και ΚΔΗΦ, ξεκαθαρίζοντας πως η εξασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε δομές εκπαίδευσης, ιδίως όταν πρόκειται για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Την ίδια ώρα, δεν παραλείπουν να επισημάνουν την αδήριτη ανάγκη διασφάλισης της ακώλυτης πρόσβασης των ΑμεΑ σε δομές εκπαίδευσης με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού, που δεν θα συνεπάγονται, όμως, την εξαίρεση συμμετοχής τους από αυτές, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα