Πώς ο καθαρός εργασιακός χώρος επηρεάζει την ψυχολογία του προσωπικού!

Ποιος δε θέλει να πηγαίνει χαρούμενος στη δουλειά του;

Η καλή ψυχολογία του εργαζόμενου είναι βασικός παράγοντας για την απόδοσή του.

Κάθε επιχείρηση, λοιπόν, θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα ήρεμο, χαρούμενο και καθαρό περιβάλλον όπου το προσωπικό θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά και αποτελεσματικά.

Η εταιρεία One Services προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες καθαριότητας σε επιχειρήσεις από το 2013 με αξιόπιστα συνεργεία καθαρισμού επαγγελματικών χώρων και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Συζητήσαμε μαζί τους για ένα πολύ σημαντικό θέμα που ειδικά στην covid εποχή μας αφορά όλο και περισσότερο, την επίδραση που έχει ένας καθαρός χώρος στην ψυχολογία του προσωπικού μιας επιχείρησης.

Ας τα δούμε αναλυτικά!

Αυξάνει την παραγωγικότητά τους!

Ένας χώρος ο οποίος είναι καθαρός και οργανωμένος δε δημιουργεί σύγχυση. Τα διασκορπισμένα χαρτιά, τα άναρχα τοποθετημένα αντικείμενα δε βοηθούν τον εργαζόμενο να εστιάσει στη δουλειά του.

Αντίθετα, χάνεται ανάμεσα στο πολλαπλά tasks που έχει να ολοκληρώσει. Χάνει πολύτιμο χρόνο και το κίνητρό του με αποτέλεσμα να αγχώνεται. Αν, όμως, δεν έχει περισπασμούς ολοκληρώνει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις του.

Μειώνει τα επίπεδα του άγχους

Όπως αναφέραμε παραπάνω όταν ο εργαζόμενος χάσει την αυτοσυγκέντρωσή και το κίνητρό του, αυτό του δημιουργεί πίεση και άγχος. Ο καθαρός χώρος είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό, όχι ο μόνος βέβαια. Είναι ένας παράγοντας που είναι στο χέρι σας να εξαλείψετε με τακτικό καθαρισμό από το σωστό συνεργείο.

Δημιουργεί μια θετική διάθεση

Το καθαρό πάτωμα, τα γραφεία που δεν έχουν σκόνη, τα αντικείμενα που βρίσκονται στη θέση τους δημιουργούν μια ελκυστική εικόνα τις πρώτες ώρες της ημέρας για τον εργαζόμενο. Αυτομάτως αυτό δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του και έχει περισσότερη διάθεση να είναι δημιουργικός, παραγωγικός και να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Υιοθετούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες

Το άγχος και η πίεση υποσυνείδητα επηρεάζουν και τον τρόπο που κάποιος τρέφεται. Τέτοιες στιγμές ο οργανισμός ζητά comfort food όπως μπισκότα, burger ή σοκολάτες! Αντίθετα ένας υγιής εργασιακός χώρος προάγει και υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής

Η ήρεμη και ισορροπημένη επαγγελματική ζωή επηρεάζει και την προσωπική ζωή. Ο στόχος είναι μια ισορροπημένη ζωή, η αριστοτελική μεσότητα και ο καθαρός χώρος απαλλαγμένος από βρομιές ή άχρηστα αντικείμενα είναι ένα τρόπος να την κατακτήσετε.

Φυσικά, ο καθαρός επαγγελματικός χώρος είναι και προσωπική ευθύνη.

Ποιες είναι οι ατομικές συνήθειες των εργαζομένων που οδηγούν σε πιο αποδοτική καθημερινότητα;

  • Καταγραφή των υποχρεώσεών του
  • Καθαριότητα του δικού του γραφείου
  • Απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων & ανακύκλωση χαρτιών
  • Καθημερινή ή εβδομαδιαία ρουτίνα καθαριότητας

Αν και εσείς είστε σε αναζήτηση του συνεργείου καθαρισμού για το κτίριό σας, επικοινωνήστε με την εταιρεία καθαρισμού 1Services, ώστε να συζητήσετε εξατομικευμένα για τις δικές σας ανάγκες!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα