Στο Οντένσε έβγαλε στιΛέτο

Η κορυφαία εμφάνιση του Σεμπάστιαν Λέτο από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού οδήγησε τους «πράσινους» στην… παραλίγο νίκη, που τελικά κατέληξε σε ισοπαλία, 1-1, κόντρα στην Οντένσε, ανοίγοντάς του διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 2 Αυγούστου να μοιάζει πλέον με μια απλή εκκρεμότητα…

Η βιαστική πρόβλεψη των περισσοτέρων για την απογοητευτική συνολικά -σε σύγκριση με πέρυσι- εικόνα του Παναθηναϊκού τη νέα χρονιά, η οποία ξεκίνησε χτες βράδυ με τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα, πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές και τον Φερέιρα, μα πιο πολύ τον Λέτο. Ο Αργεντινός ήταν συγκλονιστικός και μοίρασε -με καθαρή σκέψη το- παιχνίδι, περιορίζοντας τις υπερβολικές ατομικές ενέργειες και τελικά σκοράροντας το γκολ στο 46′ – σε μια φάση που ο σεντερ φορ Πετρόπουλος κράτησε τον αντίπαλο αμυντικό μακριά από την μπάλα, με ψυχραιμία… Ιταλού αμυντικού!

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε, εκτός του πρώτου δεκαλέπτου, τις ισορροπίες, εφαρμόζοντας τη γενική οδηγία του Φερέιρα να κυκλοφορήσει η μπάλα με υπομονή. Εχασε τον έλεγχο ουσιαστικά μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν δόθηκε η ευκαιρία στον κεντρικό αμυντικό Ρεγκίνιουσεν να ισοφαρίσει, με κεφαλιά που έπιασε ανενόχλητος εντός περιοχής. Παρ’ όλα αυτά οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να προηγηθούν ξανά και στις καθυστερήσεις, όταν ο Λέτο βρήκε με απίθανη πάσα τον Κούινσι, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να πάρει την μπάλα από τον Βέσελς. Να σημειώσουμε ότι ο Λέτο είχε χάσει και στο 34′ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Οι γραμμές είχαν μικρές αποστάσεις, σε μεγάλο μέρος βγήκε το πρέσινγκ που ήθελε ο Φερέιρα και ο Παναθηναϊκός έδειξε στοιχεία ομάδας που έχει δουλέψει στην προετοιμασία. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ο Σιμάο, που «έκοψε και έραψε» το παιχνίδι, την ώρα που -σύμφωνα με πληροφορίες- η Ντνιέπρ από την Ουκρανία έχει προσφέρει στους «πράσινους» 1.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως, από τα κοψίματα του Μοζαμβικανού και τις σωστές τοποθετήσεις του Κατσουράνη ο Νίνης ήταν μεσοεπιθετικά ο μαέστρος της ομάδας.

Με την είσοδο των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, καθώς και με τη δουλειά που θα γίνει στις ημέρες που απομένουν μέχρι την Τρίτη, ο Παναθηναϊκός έχει το περιθώριο να παρουσιαστεί βελτιωμένος στη ρεβάνς.

Ο Καραγκούνης συμπλήρωσε, με καθυστέρηση μιας σεζόν, τις εκατό συμμετοχές στην Ευρώπη.

ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρουντ, Μεντί (46′ Γκίσλασον, 68′ Τζεμπά Τζεμπά), Κρίστιενσεν, Ρεγκίνιουσεν, Σόρενσεν, Αντρέασεν, Καντρί, Γιόχανσον, Φαλκ (85′ Χεγκ), Ουτάκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Νίνης (77′ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Λέτο, Μαρίνος, Πετρόπουλος (72′ Κουίνσι).

Ο Ισπανός διαιτητής Γκόμες δεν έκανε λάθη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα