Αθώος κρίθηκε από το αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων που αφορούσε τη δημοσίευση (στο περιοδικό «Hot Doc», το οποίο εκδίδει) των ονομάτων που φέρονται να συνθέτουν τη «λίστα Λαγκάρντ». Στην αθωωτική απόφαση -παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση-, οι ακροατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Ο εισαγγελέας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα. «Διαπόμπευσε και διέσυρε υπολήψεις ατόμων χωρίς να έχει κριθεί η ενοχή τους. Τους παρέδωσε στη χλεύη μίας κοινωνίας που ζητάει αίμα. Προσέφερε το αίμα και μετέτρεψε τη χώρα σε Κολοσσαίο. Αρον άρον σταύρωσον αυτούς. Είναι λύση η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός;» είπε ο εισαγγελέας. Στη μαραθώνια εκδίκαση (ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ) κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, επισημαίνοντας ότι καθήκον του δημοσιογράφου είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Κατέθεσαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη. Ο κ. Τρίμης υπενθύμισε ότι το 2005 η Ενωση είχε δημοσιοποιήσει τα ονόματα δημοσιογράφων που απασχολούνταν στο Δημόσιο. «Ο πολιτικός κόσμος και η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να χειροκροτήσουν αυτή την ενέργεια» είπε. Για έντιμη ενημέρωση έκανε λόγο η Δήμητρα Γαλάνη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης (Χάρης Οικονομόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Νίκος Κωνσταντόπουλος) προσκόμισαν γραπτές δηλώσεις του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση και του επιχειρηματία Αθανάσιου Μαρτίνου, που περιλαμβάνονται στη λίστα, ότι ουσιαστικά δεν ενοχλήθηκαν.
«Αντί ο εισαγγελέας να πει στον κ. Βαξεβάνη “έλα να μου δώσεις τα στοιχεία”, είπε “συλλάβετε τον”» είπε η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας, αναφερόμενη σε δημοσίευμα της «δημοκρατίας». Σε ερώτηση του συνηγόρου εάν υπάρχει περίπτωση «ο Παπακωνσταντίνου να έχει αγοράσει τη λίστα και να υπάρχει απάτη», η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Υπάρχει δημοσίευμα που μιλάει για διαπραγμάτευση των ελληνικών Αρχών έναντι 7.500.000 ευρώ για την απόκτηση της λίστας. Εξάλλου, ο Εβρέ Φαλτσιάνι την είχε πουλήσει στις γαλλικές Αρχές».

