Με ένα απίστευτο κείμενο 360 λέξεων που δημοσιεύεται στο προσωπικό του blog ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης και εκλεκτός του κ. Γιώργου Παπανδρέου αποδομεί Βενιζέλο και «δελφίνους».
Μεταξύ άλλων ο κ. Ξυνίδης γράφει: «Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου. Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου. Στη συνέχεια και όταν έριξαν τον Παπανδρέου, έγινε πολέμιος του Βενιζέλου και όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε, αποφάσισε να κάνει δικό του κόμμα (αλλά δεν το λέει ακόμη για να μην τον πουν προδότη).
Ο Χρυσοχοΐδης ήθελε να γίνει αρχηγός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αγκαλιαστεί με τον Λοβέρδο. Oταν είδε ότι αγκαλιάστηκε ο Λοβέρδος με τον Βενιζέλο αποφάσισε να αγκαλιαστεί και αυτός με τον Βενιζέλο προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου.
Ο Σκανδαλίδης, πιο πονηρός από όλους, αφού ξέχασε τις αριστερές του ανησυχίες και την αποστροφή του για τον Παπανδρέου από τη στιγμή που έγινε υπουργός, το έπαιζε παραίνεση προς όλους και συνέχισε τα καθημερινά σουαρέ με τους μεγαλοπαράγοντες του ΔΟΛ. Την κατάλληλη στιγμή άδειασε τον Παπανδρέου και το έπαιξε συνεταίρος του Βενιζέλου. Μέχρι να ψιλοστραβοπατήσει ο Βενιζέλος, οπότε και οι άνθρωποί του έγιναν οι δεσμοφύλακες του Βενιζέλου».

