Γκανγκστερική επίθεση, κατά την οποία δύο άνδρες έπεσαν νεκροί και ακόμη ένας τραυματίστηκε, πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης, έξω από γνωστό κλαμπ της Πάτρας. Η Αστυνομία, που «βλέπει» ξεκαθάρισμα λογαριασμών και εκτιμά ότι οι δράστες ήθελαν αίμα πάση θυσία, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Το περιστατικό συνέβη στις 03.20 τα ξημερώματα. Στην είσοδο του κλαμπ «Bijoux», επί της οδού Σαχτούρη, στέκονταν και συζητούσαν τρεις άνδρες. Εκείνη την ώρα πέρασε και σταμάτησε αιφνιδιαστικά μπροστά τους μια μηχανή και ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ με ένα αυτόματο υποπολυβόλο! Προκειμένου μάλιστα να σιγουρευτούν ότι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή τους, οι δολοφόνοι έκαναν αναστροφή με τη μηχανή, πλησίασαν τα θύματα και πυροβόλησαν εκ νέου με περίστροφο.
Στην περιοχή σήμανε συναγερμός και έσπευσαν ασθενοφόρα και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης, που δεν εργαζόταν στο μαγαζί και σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, είχε υποκύψει στα τραύματά του. Τρεις ώρες μετά, την τελευταία του πνοή άφησε και ο 32χρονος Κώστας Φράγκος, υπάλληλος του μαγαζιού, που είχε δεχθεί πολλές σφαίρες, με το σοβαρότερο τραύμα να είναι στον λαιμό.
Ο τρίτος τραυματίστηκε επιφανειακά και διακομίστηκε στο «Αγιος Ανδρέας», όμως η ζωή του δεν διέτρεξε κίνδυνο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο τρόπος που έδρασαν οι κακοποιοί ήταν ιδιαίτερα επαγγελματικός και έχει «άρωμα» νύχτας. Από την περιοχή περισυνελέγησαν 23 κάλυκες, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες πυροβόλησαν πάνω από 30 φορές.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, οι εκτελεστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη και επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα. Πέραν από μια κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους ένα τρίλεπτο βίντεο από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, στο οποίο έχει αποτυπωθεί καρέ καρέ το άγριο έγκλημα. Για τον τραγικό χαμό του Βασίλη Σινούρη εξέφρασαν τη λύπη τους πολλά αθλητικά σωματεία της Αχαΐας, καθώς το θύμα, μαζί με τον αδερφό του, έπαιζαν επί χρόνια στην ανδρική ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των σπορ.
Κώστας Καντούνης


