Η πετρωμένη γοργόνα δεν μένει πια στις Καβουρότρυπες, αφού χάθηκε στα νερά της κρατικής τυπολατρίας. Με μια βαριοπούλα στο χέρι -και αδαμιαία περιβολή, αφού στην παραλία συχνάζουν γυμνιστές- ο δημιουργός του γλυπτού των 6,60 μ. Διονύσιος Καρυπίδης κατέστρεψε το έργο που με τόσο κόπο έφτιαχνε από το 1997 έως το 2010.
Ενα γλυπτό-σήμα κατατεθέν για μια από τις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής. Ο λόγος ήταν το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί το 2011, επειδή θεωρήθηκε ότι κατέστρεψε φυσικό τοπίο -την ώρα που η πέτρινη γοργόνα ήταν η ατραξιόν στις Καβουρότρυπες- και το οποίο με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 533,61 ευρώ.
Μάλιστα, ο κ. Καρυπίδης, που αντιμετώπιζε την επιμονή των Αρχών για την πληρωμή του προστίμου, είχε στείλει δύο επιστολές στον δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο, θέτοντάς του το δίλημμα «πρόστιμο ή γοργόνα;» και προειδοποιώντας για την καταστροφή της. «Ξέρεις τι κόπο έκανα; Οσο καιρό το έφτιαχνα κοιμόμουν με τις παλάμες ανάποδα, αφού τα δάχτυλά μου είχαν γεμίσει κάλους.
Σταματούσα να σκαλίζω μόνο όταν έτρεμαν τα χέρια μου» λέει ο δημιουργός στη «δημοκρατία» ο κ. Καρυπίδης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σιθωνίας σημειώνει ότι το πρόστιμο δεν είχε επιβληθεί από τον δήμο, αλλά από την Τουριστική Αστυνομία, επειδή όμως η παράβαση είχε γίνει στην περιοχή ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει την είσπραξή του. Οταν η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε, αναζήτησε νομικές διαδικασίες για τη διαγραφή του προστίμου, έπεσε όμως σε τοίχο και έτσι αποφασίστηκε να πληρωθεί από χρήματα των μελών του δημοτικού συμβουλίου ως ιδιωτών. Εξαιτίας κακής συνεννόησης όμως δεν πρόλαβαν να τακτοποιήσουν το θέμα.


