Το πρόγραμμα των επισκέψεων. Την Κυριακή θα πάει ο Τσίπρας
O Προκόπης Παυλόπουλος και πιθανότατα και η νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου θα εγκαινιάσουν τη φετινή 80ή ΔΕΘ. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο Βελλίδειο, μέρα που παραπέμπει σε παλιές εποχές. Τότε ακολουθούσε το Σάββατο το βράδυ η πρωθυπουργική ομιλία προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Διαμαρτυρία
Κάτι τέτοιο φέτος δεν προβλέπεται, καθώς η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή. Ετσι είναι πολύ πιθανό οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική, που θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, να πραγματοποιηθούν μια ημέρα που δεν θα υπάρξει πολιτική παρουσία!
Τις τελευταίες ώρες οριστικοποιήθηκε και η ημερομηνία της επίσκεψης στη ΔΕΘ του Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την Εκθεση την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρόγραμμά του ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί. Χθες -και ενώ στην αρχή υπήρξαν άλλες εισηγήσεις- η βασική άποψη που επικρατούσε ήταν να διοργανωθεί ανοικτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή το βράδυ στο Βελλίδειο, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα βρισκόταν ακόμη στον αέρα.
Τη σκυτάλη στις επισκέψεις πολιτικών αρχηγών θα πάρει τη Δευτέρα ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος έχει προγραμματίσει την πολιτική ομιλία στο Βελλίδειο, ενώ ο Πάνος Καμμένος θα μιλήσει σε εκδήλωση την Τετάρτη το βράδυ. Ακόμη έχουν κλείσει οι επισκέψεις στη ΔΕΘ του Παναγιώτη Λαφαζάνη (Τρίτη, 8/9), της Φώφης Γεννηματά (Πέμπτη, 10/9), του Δημήτρη Κουτσούμπα (Σάββατο, 12/9) και του προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που θα γίνει το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ.
Νίκος Οικονόμου


