Ανάσα ζωής έδωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού ο επιχειρηματίας από τη Σαντορίνη Δημήτρης Νικολούζος, ο οποίος προσέφερε το ποσό των 70.335 ευρώ, προκειμένου να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ του φιλανθρωπικού οργανισμού.
Ο επιχειρηματίας, που διαθέτει ξενοδοχεία στην Οία της Σαντορίνης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Χαμόγελου Κώστα Γιαννόπουλο και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να καλύψει ο ίδιος το ποσό. «Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε το τηλεφώνημα του κ. Δημήτρη Νικολούζου από το “Art Maisons” στη Σαντορίνη, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι θα μας διαθέσει το ποσό των 70.335,24 ευρώ, προκειμένου να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Το ποσό κατατέθηκε και η αγωνία μας έληξε. Ευχαριστούμε τον κ. Νικολούζο για την ευαισθησία του και για την τεράστια προσφορά του. Εκτιμούμε πολύ την κίνηση αυτή, αν και θα ήταν χρησιμότερο η προσφορά του να πάει απευθείας στα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουμε» ανέφερε στη σελίδα του στο facebook το Χαμόγελο.
Οπως είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, την πρόθεσή της να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ εκδήλωσε και η Ελληνικός Χρυσός, που έδωσε στον φιλανθρωπικό οργανισμό το ποσό των 70.000 ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών. Μέχρι και προ ολίγων ημερών ο κ. Γιαννόπουλος ήλπιζε σε πολιτική απόφαση που θα απαλλάσσει τον οργανισμό από την οφειλή του ΕΝΦΙΑ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ετσι, τη λύση έδωσε -και φέτος- ιδιώτης. Να σημειωθεί ότι πέρσι τον φόρο ακινήτων πλήρωσε η μοναχοκόρη της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Κλέλια Χατζηιωάννου, η οποία προσέφερε το ποσό των 57.313 ευρώ.
Ο οργανισμός, εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, επιβαρύνεται επιπλέον με φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο ιδιόχρησης ακινήτων, φόρο παραχώρησης ακινήτων, φόρο αποδοχής κληρονομιάς, ΦΠΑ και τέλη κυκλοφορίας, ακόμη και για τα ασθενοφόρα του. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού, που συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια ζωής, έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα.


