ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Οι «Παραιτηθείτε», η συγκέντρωση και η καθεστωτική αντίδραση από την κυβέρνηση

Την άποψή μου για τους οργανωτές της πρωτοβουλίας «Παραιτηθείτε» τη διατύπωσα εγκαίρως και σε χρόνο ανύποπτο στο σημείωμα «Προς αφελείς». Σε τίτλους ήταν η εξής: Αν επρόκειτο για αυθόρμητη κίνηση, είχε καλώς, αν όμως κρύβονταν πίσω από αυτήν κάποιοι με μυστική ατζέντα, ας το αξιολογούσε κάθε φιλελεύθερος πολίτης. Και από την αποτυχία της συγκέντρωσης φαίνεται ότι το αξιολόγησε. Τον κόσμο δεν τον ξεγελάς πλέον, είναι υποψιασμένος.

Σήμερα όμως, ανεξαρτήτως της αποτυχίας – επιτυχίας, το θέμα μου δεν είναι οι «Παραιτηθείτε». Εκτιμώ ως πολύ σοβαρότερο θέμα προς συζήτηση τη -λυπάμαι, αλλά ισχύει απολύτως ο χαρακτηρισμός- καθεστωτική αντίδραση, με την οποία διαχειρίστηκε την υπόθεση η κυβέρνηση. Εστω και αν είχε τα στοιχεία της εσκεμμένης προβοκάτσιας μεταπολιτευτικού αμφιθεάτρου. Πρώτος ξεκίνησε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοβουλία που κινείται στο όριο της συνταγματικής ανοχής. (Τότε γιατί δεν συλλάβατε τον κόσμο που… φλέρταρε με την εκτροπή, Νίκο;) Ακολούθησε ο «σιγά μη σκιστεί κανένα καλσόν» γενικός γραμματέας υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης. Αντί να λύσει κανένα πρόβλημα του κοσμάκη, καθόταν και έκανε προσβλητικές αναρτήσεις στο facebook για κολλαγόνα (δεν κοιτάς, γραμματέα, τα μάγουλα ορισμένων υπουργίνων σας, να δεις πόσο τσιτωμένα είναι;). Επειτα ακολούθησε ο Γιώργος Κυρίτσης που μετά το έπος του κατά των «Μένουμε Ευρώπη» ειρωνεύτηκε τον κόσμο που πήγε στο Σύνταγμα να πάρει νεράκι και καπελάκι γιατί θα κάνει ζέστη. Την επίθεση κλιμάκωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρομοίασε την κινητοποίηση με τις κυρίες με τα γουνάκια του 1983 στο κίνημα της κατσαρόλας.

Κορύφωσε, τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε» εχθρική ενέργεια κατά της της χώρας!! Μετά ταύτα οφείλω να ρωτήσω: Παιδιά, τα έχετε χαμένα; Καλομάθατε που πέρασαν τα Μνημόνια χωρίς να ανοίξει μύτη και χάσατε την ψυχραιμία σας στην πρώτη συγκέντρωση πολιτών, που μπορεί να απέτυχε αλλά ούτε γουνάκια είχε ούτε κολλαγόνα ούτε εχθρότητα ούτε εκτροπή;

Αν ψάχνετε για εχθρικές ενέργειες κατά της χώρας, αγαπητοί, υπάρχουν, να σας τις υποδείξω: Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια προκήρυξαν πενθήμερη απεργία μέσα σε τουριστική περίοδο, για να γλιτώσουν τα επιδόματά τους. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν τινάξει στον αέρα τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, για να σώσουν τη μονιμότητά τους. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ζητούν τον ουρανό με τα άστρα για τη νέα συλλογική σύμβασή τους. Και έπειτα σας φταίνε οι πολίτες που πήγαν στο Σύνταγμα; Θερμή παράκληση: Κοιτάξτε λίγο την καμπούρα σας και κυβερνήστε.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις