Ο ΠΑΟΚ πέρασε στους «οκτώ» και χάρισε βαθμούς στην Ελλάδα!

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ μέσα στο Βέλγιο, με 1-2 επί της Γάνδης και πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Conference League, όπως και bonus για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA!

Όλοι τους ήταν παλικάρια, πάλεψαν από την αρχή μέχρι το τέλος και πήραν πανάξια την πρόκριση, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση από τους περίπου 1.500 φιλάθλους του.
Αφού άντεξε στην πίεση των πρώτων 18 λεπτών, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστική «επίσκεψή» του στα καρέ της Γάνδης, αφού όμως πρώτα πέρασε κάποιες «εφιαλτικές» στιγμές, από ενέργειες του Τισουνταλί, που ήταν υπερκινητικός και λίγο έλειψε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις.

Την πρώτη στο 6’ με πλασέ άουτ και τη δεύτερη στο 8΄, επίσης με τον ίδιο τρόπο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, κάτι που συνέβη για τον ΠΑΟΚ και τον Κρέσπο στο 20’, όταν από κόρνερ που κέρδισε ο «Δικέφαλος» δημιουργήθηκε σύγχυση μπροστά στην εστία του Ρεφ και ο προωθημένος Κρέσπο έγραψε από κοντά το 0-1.

Ενώ όλοι θα περίμεναν να πέσει ψυχολογικά η Γάνδη, συνέβη το αντίθετο και οι Βέλγοι συνέχισαν και ενέτειναν την πίεσή τους προς την εστία του Πασχαλάκη, η οποία πίεση απέδωσε καρπούς στο 40’, όταν ο Ντεπουάτρ πήδηξε μόνος του, αφύλαχτος, και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, από σέντρα ακριβείας του Σαμοάς.

Η πίεση συνεχίστηκε, ο ΠΑΟΚ αμυνόταν, ο Πασχαλάκης έπιανε τα πάντα και οι παίκτες της Γάνδης άρχισαν να πέφτουν και να ζητάνε πέναλτι, με τον Λουτσέσκου να «φρεσκάρει» την ομάδα του, βάζοντας αμυντικούς (Σίντκλεϊ, Τέιλορ), αντί επιθετικών, προφανώς για να κρατήσει το 1-1.

Και κάπου (77’) εκεί «μίλησαν» η εμπειρία του Βιεϊρίνια και η ψυχραιμία του Αουγκούστο, που σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γάνδης, πετυχαίνοντας το 1-2 και δίνοντας τη νίκη και την πανηγυρική πρόκριση στον ΠΑΟΚ για τους «8» του Conference League.

Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία).

ΓΑΝΔΗ: Ρεφ, Οκούμου, Κάστρο-Μόντες, Ενγκαντό-Ενγκατζούι, Τορουναρίγκα, Κουμς, Οβούσου, Σαμοάς, Τισουντάλι, Οφόε, Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Ινγκασον, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ντάγκλας Αουγκούστο, Μουργκ (68’ Τέιλορ), Μπίσεσβαρ (57’ Σίντκλεϊ), Ακπομ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα