Επιτέλους: Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για την τέταρτη φρεγάτα FDI-HN

Με την κυκλοφορία σήμερα του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) 173 Α που εκδόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2025, τίθεται σε ισχύ ο Νόμος υπ’ αριθμ. 5235 με τίτλο «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας για την τροποποίηση των υπό στοιχεία 016B/21 και 017Β/21 συμβάσεων για την προμήθεια φρεγατών τύπου «FDI HN» και την εν συνεχεία υποστήριξή τους».

Ο νόμος περιλαμβάνει τα μονογραφημένα εγκεκριμένα σχέδια των τροποποιήσεων των αρχικών συμβάσεων 16Β/21 και 017Β/21, πλην των Παραρτημάτων, Προσθηκών και Προσαρτήματα τους που δεν δημοσιεύονται για λόγους διασφάλισης του υπηρεσιακού απορρήτου. Ο νόμος 5235/2025 στον δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκεται στον σύνδεσμο https://search.et.gr/fek/?fekId=787878.

Ο «Κίμων» έρχεται…

Πάντως, η μεγάλη ημέρα παράδοσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας τύπου Βelharra πλησιάζει.

Ο «Κίμων», όπως θα ονομάζεται το πλοίο, μόλις βγήκε από τη dry-dock δεξαμενή στα ναυπηγεία της Naval Group της παραθαλάσσιας γαλλικής πόλης Λοριάν και τώρα μπαίνει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο πριν την παράδοση: στις οριστικές θαλάσσιες δοκιμές (sea trials).

Αυτή η φάση θα δείξει στην πράξη αν όλα τα συστήματα του πλοίου λειτουργούν σωστά και αν μπορεί να αναλάβει υπηρεσία στον Στόλο.













spot_img

Ροή ειδήσεων

spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ