Μυτιλήνη: Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο – Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου βάρκας που μετέφερε μετανάστες στην περιοχή της Αγριλιάς, νότια του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, στη νοτιοδυτική Λέσβο. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί νεκροί τέσσερις άνδρες, ενώ επτά άτομα έχουν διασωθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη βάρκα επέβαιναν περίπου 40 άνδρες, όλοι υπήκοοι Σουδάν. Το ταξίδι τους ξεκίνησε από τις τουρκικές ακτές τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, και έφτασαν στη Λέσβο γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Την ώρα εκείνη στην περιοχή έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι, έντασης 6 έως 7 μποφόρ. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν η βάρκα προσέκρουσε σε βράχια κοντά στην ακτή, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Πηγές του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, καθώς υπάρχει ελπίδα πως κάποιοι μετανάστες κατάφεραν να βγουν ζωντανοί στην ακτή.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού με σκάφη και οχήματα, καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.









Advertisement 3
spot_img

Ροή ειδήσεων










spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ