Με την πιο θερμή υποδοχή ξεκίνησε ο «Μισάνθρωπος» του Θεσσαλικού Θεάτρου, αφού όλες οι παραστάσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι sold out.
Με την 160 θέσεων κεντρική σκηνή «Κώστας Τσιάνος» να είναι γεμάτη κάθε βράδυ, το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας την πιο δημοφιλή, αλλά και την πιο πικρή κωμωδία του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Ο «Μισάνθρωπος» του κορυφαίου Γάλλου ποιητή, έργο αφιερωμένο στους απατεώνες κάθε εποχής, επιστρέφει πιο επίκαιρος από ποτέ, σε νέα ελληνική έμμετρη διασκευή 1.600 στίχων από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Αρη Ασπρούλη, πάνω στη μετάφραση του Γιάγκου Ανδρεάδη.
Τον ομώνυμο ρόλο αναλαμβάνει ο Γεράσιμος Γεννατάς. Μαζί του επί σκηνής οι Στεφανία Καραγιάννη, Στάθης Κόκκορης, Αστέρης Κρικώνης, Μαρσέλα Λένα, Νάντια Μαργαρίτη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου και στο πλαίσιο ενός διευρυμένου καλλιτεχνικού προγραμματισμού ενισχυμένης εξωστρέφειας η νέα παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου θα ταξιδέψει για να παρουσιαστεί και στην Αθήνα, από τις 8 Μαρτίου 2026 στο θέατρο Φιλίπ.
Ο «Μισάνθρωπος», ή, αλλιώς, «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος», όπως ο ίδιος ο Μολιέρος χαρακτήριζε το έργο του, αποτελεί το δημοφιλέστερο κείμενο του μεγάλου Γάλλου ποιητή. Ενα έργο καθρέφτης μιας κοινωνίας που ζει υπνωτισμένη μέσα στην απάτη. Μιας κοινωνίας βυθισμένης στον ίδιο της τον εαυτό. Στη σπουδαία αυτή κωμωδία η υποκρισία της γαλλικής αριστοκρατίας δίνει τον πικρό τόνο, καθώς ο Μολιέρος στηλιτεύει πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα και σε βάθος τα ελαττώματα και τα πάθη της ανθρώπινης φύσης


