Σε 4 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 27χρονου
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές σε σχέση με το θάνατο του 27χρονου γιου ανώτερου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου στο πάρκο Ασυρμάτου, στον Άγιο Δημήτριο.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ένας 20χρονος ως ο κύριος ύποπτος για τη διάπραξη της δολοφονίας, καθώς και ένας 18χρονος που βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Επίσης συνελήφθησαν δύο γυναίκες, με τις οποίες οι δύο άνδρες συναντήθηκαν αμέσως μετά το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η αιτία για την πράξη φαίνεται να υπήρξε ερωτική αντιζηλία. Ο φερόμενος δράστης είναι ο νυν σύντροφος της πρώην συντρόφου του θύματος, ενώ το θύμα φέρεται να επιχειρούσε επανειλημμένως να επικοινωνήσει μαζί της.
Αυτό οδήγησε στη συμφωνία για συνάντηση στο πάρκο Ασυρμάτου, με σκοπό την επίλυση της διαφοράς. Η συνάντηση κατέληξε σε έντονο επεισόδιο, κατά το οποίο ο 20χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον 27χρονο στην καρδιά.
Ο 18χρονος, που συνόδευε τον δράστη, δήλωσε ότι προσπάθησε να τους χωρίσει χωρίς αποτέλεσμα.
Αμέσως μετά το έγκλημα, οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το σημείο με το αυτοκίνητό τους, παρέλαβαν τις δύο γυναίκες και κατέληξαν όλοι μαζί σε κάποιο δωμάτιο.
Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο 20χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες υπόθαλψης εγκληματία.
Η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής (24/4), δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό, οπότε και θα αποχωριστεί η δικογραφία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είχε εντοπιστεί στο παρελθόν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο να φέρει μαχαίρι, για το οποίο και είχε συλληφθεί.


