Το φορτισμένο κλίμα στη δικαστική αίθουσα της Λάρισας διατηρήθηκε για ακόμα μια φορά, όταν μια συναισθηματική έκρηξη οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης. Πρωταγωνιστές της έντασης ήταν ο Χρήστος Βλάχος, πατέρας του αδικοχαμένου Βάιου, και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βλάχος εξέφρασε την διαφωνία του με τις τοποθετήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιούνται στη θέση Κουλούρι. Η κατάσταση οξύνθηκε περαιτέρω όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας άφησε αιχμές για τη στάση που κρατά ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Βλάχου, Μιχάλης Καλογήρου.
Μέσα στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, η πρόεδρος του δικαστηρίου, διατηρώντας έναν απόλυτα ανθρώπινο και ψύχραιμο τόνο, παρενέβη κάνοντας θερμή έκκληση προς όλες τις πλευρές να σεβαστούν τη διαδικασία και να επιτρέψουν στη δίκη να κυλήσει με την απαραίτητη ηρεμία.
Η παρέμβαση λειτούργησε πυροσβεστικά. Ο Χρήστος Βλάχος, παρά τη μεγάλη συναισθηματική του φόρτιση, ζήτησε αμέσως συγγνώμη από την έδρα για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να κλείσει τον κύκλο της αντιπαράθεσης σχολιάζοντας πως η όποια διαίρεση ή κόντρα ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς. Προκειμένου να ηρεμήσουν εντελώς τα πνεύματα, το δικαστήριο διέκοψε τη λειτουργία του για λίγη ώρα.
ΠΗΓΗ: https://www.eleftheria.gr/
