Μια ιδιαίτερη και έντονα συναισθηματική στιγμή εκτυλίχθηκε στη Νέα Μεσημβρία, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να επισκέπτεται για τελευταία φορά ως… άνθρωπος της ομάδας τις προπονητικές εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αποχαιρετήσει τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του, το τεχνικό επιτελείο και τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκε την καθημερινότητά του όλα αυτά τα χρόνια.
- Από το
Νίκο Πετρουλάκη
Ο Ελληνας διεθνής είναι πλέον και επίσημα ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ, ανοίγοντας ένα καινούργιο και σπουδαίο κεφάλαιο στην καριέρα του. Προτού αναχωρήσει οριστικά, όμως, υπήρχε κάτι που ήθελε να κάνει: να επιστρέψει εκεί όπου πέρασε αμέτρητες ώρες δουλειάς και να πει από κοντά το δικό του «ευχαριστώ» και «αντίο».
Οι συμπαίκτες του τον περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς λόγω της ταχύτητας με την οποία εξελίχθηκε η μεταγραφή του, δεν είχαν υπάρξει τα χρονικά περιθώρια τις τελευταίες ημέρες για να συναντηθούν και να αποχαιρετιστούν όπως θα ήθελαν. Δεν επρόκειτο άλλωστε απλώς για την αποχώρηση άλλου ένα σημαντικού ποδοσφαιριστή. Ο «Ντέλιας» ήταν ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στον ΠΑΟΚ και πέρασε από διαφορετικά στάδια μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα, να καθιερωθεί, να γίνει πρωταγωνιστής και τελικά να κάνει το μεγάλο βήμα για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γι’ αυτό και το «αντίο» είχε αγκαλιές, πειράγματα, ευχές για όσα έρχονται και αρκετή συγκίνηση.
Στα μεταγραφικά, το όνομα του Νάθαν Γκασαμά επαναφέρουν στο μεταγραφικό προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ τα ρωσικά μέσα, παρουσιάζοντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» ως μία από τις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό της Μπάλτικα. Πρόκειται, μάλιστα, για μία περίπτωση που δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ρεπορτάζ των «ασπρόμαυρων», καθώς ο Γκασαμά είχε συνδεθεί με τον ΠΑΟΚ και πριν από μερικούς μήνες. Οι Ρώσοι επαναφέρουν το όνομά του σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία στη Θεσσαλονίκη έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην απόκτηση ακόμη ενός στόπερ. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε συμφωνία με την Ντόρτμουντ για την απόκτηση του Ιωάννη-Χρήστου Κώστογλου, ενός από τους πλέον υποσχόμενους Ελληνες ποδοσφαιριστές της ηλικίας του. Ο 17χρονος μέσος δεν αποτελεί ένα όνομα που προέκυψε ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες για τον ΠΑΟΚ. Η απόκτησή του αποτελεί ξεχωριστή μεταγραφική συμφωνία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην Ντόρτμουντ και ο νεαρός μέσος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τους «ασπρόμαυρους».
