Γκέλα ολκής για την ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά, με την «Ενωση» να αφήνει δύο βαθμούς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απέναντι στην Κηφισιά (1-1), δεχόμενη γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πολύ καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Κηφισιά, η οποία κέρδιζε τις μονομαχίες στον άξονα.
- Από τον Γιάννη Κάρμα
Στο 6’ είχε την πρώτη τελική της στο στόχο, με τον Γιάγκνε να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Στρακόσα να μπλοκάρει δύσκολα. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σαγκάλ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της «Ενωσης».
Η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου ουσία και φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Νίκολιτς έγινε στο 42’. Ο Γιόβιτς υποδέχτηκε την μπάλα, σούταρε, με τον Ραμίρες να απομακρύνει. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβιτς έδωσε στον Μάριν, εκείνος σούταρε με τη μία, με τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Με την εκτέλεση αυτού, ο Βάργκα πήρε την κεφαλιά, με τον Ραμίρες να μπλοκάρει.
H Κηφισιά είχε μπλοκάρει την ΑΕΚ και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η οποία όχι μόνο δεν απειλούνταν, αλλά είχε τελικές με τον Πόμπο. Παρ’ όλα αυτά, η «Ενωση» κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μάριν έκανε τα… πάντα, έδωσε στον Βάργκα, ο οποίος με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1. Η Κηφισιά στο 74΄ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Αντόνισε έστρωσε στον Θεοδωρίδη, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό ξερό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Στρακόσα. Η ομάδα των βορείων προαστίων δημιουργούσε τελικές με τον Πόμπο, ο οποίος όμως δεν έβρισκε εστία. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων η Κηφισιά λυτρώθηκε με τον Μπένι να κερδίζει τον Στρακόσα από πολύ μακριά για το 1-1.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κηφισιά (Σεμπαστιάν Λέτο): Ραμίρες, Κλέμαν, Ούγκο (81’ Αποστολάκης), Ρόσον, Αμπάντα, Ρουκουνάκης, Γιάγκνε (75’ Εμπουλά), Πόμπο, Σαγκάλ (68’ Θεοδωρίδης), Σόουζα (68’ Μπένι), Αντόνισε (81’ Χριστόπουλος).
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Βιτάλις (69’ Κάιρινεν), Μάριν, Κοϊτά (29’ Ζούμπκοφ), Μάγερ (69’ Μάνταλος), Βάργκα (82’ Ζίνι), Γιόβιτς.
