Ανέκδοτο Σταθάκη: Εξόφληση οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες σε 12 μήνες

Μια χώρα στην οποία θα ρέουν δισεκατομμύρια ευρώ από διάφορες πηγές για την ενίσχυση της οικονομίας περιέγραψε λίγο-πολύ ο Γιώργος Σταθάκης. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης προανήγγειλε την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες εντός των επόμενων 12 μηνών. Πόσες είναι αυτές οι οφειλές;

Περισσότερα από 6 δισ. ευρώ. Μόνο που από τη δόση των συνολικά 10,3 δισ. ευρώ, περίπου τα 7 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή χρεών και δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματική οικονομία θα κατευθυνθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων 3,5 δισ. ευρώ. Ομως, ακόμα και όλα τα χρήματα να πάνε στην εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, πάλι δεν φθάνουν για να τις καλύψουν όλες.

Οπως επεσήμανε ο κ. Σταθάκης από το βήμα φόρουμ που διοργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, το 2016 θα εισρεύσουν στη ελληνική οικονομία από την Παρευξείνια Τράπεζα 47.500.000 ευρώ. Συνολικά, την επόμενη τριετία αναμένονται χρηματοδοτήσεις από την Παρευξείνια Τράπεζα συνολικού ύψους 140.000.000 ευρώ.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται τροχιά θετικής ανάκαμψης με ένα σύνολο οικονομικών μέτρων. Με τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ θα περάσουν φέτος στην πραγματική οικονομία 4 δισ. ευρώ και μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα φτάσουν τα 8 δισ. ευρώ, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους νέους επιστήμονες και στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Ακόμα, στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ενώ στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας θα συμβάλει η υλοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ με 42 επενδύσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα