Εβγαλε τα μάτια δύο κουταβιών!

Κτηνωδία στις Σέρρες! Ο δράστης εγκατέλειψε τραυματισμένα τα ζώα στην αυλή του ιδιοκτήτη κι εκείνος τα πέταξε σε χαντάκι

Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής

Οργή και αποτροπιασμός για τον κτηνώδη βασανισμό δύο κουταβιών από έναν 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών. Τύφλωσε τα δύο ανυπεράσπιστα ζώα, βγάζοντάς τους τα μάτια με σύρμα, και στη συνέχεια τα έσυρε ως την αυλή του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος, αντί να τα περιθάλψει και να καταγγείλει το γεγονός, τα πέταξε σε χαντάκι!
Το ένα κουταβάκι βρέθηκε νεκρό και το άλλο σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε κτηνιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για στυγερό έγκλημα που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής. Ενημερωθήκαμε και σπεύσαμε στο χωριό για να βοηθήσουμε τα κουτάβια. Τα βρήκαμε πεταμένα σε ένα χαντάκι. Το ένα ήταν ήδη νεκρό. Το δεύτερο σε κώμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το μεταφέραμε αρχικά σε κτηνιατρείο στις Σέρρες και μετά σε κτηνιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη, καθώς χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση» τονίζει στη «δημοκρατία» η Ζωή Κοντού, επιστημονική συνεργάτρια της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Κυνήγησαν τις κότες του

«Βρήκαμε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος αρχικά κατονόμασε τον δράστη, εξιστορώντας το γεγονός. Στην κατάθεσή του όμως στην Αστυνομία αρνήθηκε να τον αναφέρει, λέγοντας ότι δεν θέλει να μπλέξει! Τελικά, καταθέσαμε εμείς μηνύσεις σε βάρος και των δύο. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητες» καταγγέλλει η κυρία Κοντού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος βασάνισε και τύφλωσε τα άτυχα κουτάβια επειδή κυνήγησαν τις κότες του. «Η πράξη του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, οι κότες εξάλλου πρέπει να βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο» προσθέτει η κυρία Κοντού και στρέφεται κατά των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι «αδιαφόρησαν ενώ σημειώθηκε έγκλημα σε βάρος των κουταβιών. Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο να κάνει έρευνα για τη στάση τους και από τη Δικαιοσύνη να τιμωρηθούν ο 65χρονος αλλά και ο ιδιοκτήτης των κουταβιών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα