Πρωτομηνιά με «κόφτη» στους μισθούς και «κύμα» αυξήσεων σε προϊόντα -υπηρεσίες

Τριπλός «κόφτης» στα εισοδήματα των φορολογουμένων μπαίνει από σήμερα, καθώς ενεργοποιείται το πρώτο «κύμα» των νέων μέτρων με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, τη νέα παρακράτηση φόρου στις μηνιαίες αποδοχές και την αύξηση της εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση.
Πιο συγκεκριμένα:

Αυξάνονται οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και καταστημάτων για εκατοντάδες προϊόντα, τα διόδια, τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, στην εστίαση, στη βενζίνη και σε δεκάδες υπηρεσίες.

Το «κύμα» ανατιμήσεων φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23%.Καταργείται η έκπτωση 30% ΦΠΑ σε Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο.

Διπλασιάζεται ο φόρος στην μπίρα. Οι λιανικές τιμές αναμένεται να επιβαρυνθούν κατά 15 – 20 λεπτά.

Από σήμερα μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι θα δουν μείωση κατά 16,6% των μισθών και των εισοδημάτων τους λόγω αύξησης της εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση στο 3,5% από 3% για τον εργαζόμενο και στο 7%, συνολικά, από 6% για τον αυτοαπασχολούμενο.
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα και η νέα παρακράτηση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης. Η μείωση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φέρνει αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης και συνεπώς μικρότερες αποδοχές για τους έχοντες χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα