Το αυτογκόλ της κυβέρνησης για τις offshore και η ντρίμπλα στη Ν.Δ.

Η υποκρισία στο θέμα των offshore καλά κρατεί. Από τη μία, η κυβέρνηση τόσες μέρες ισχυριζόταν ότι ήταν προαπαιτούμενο και εντολή της GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς που λειτουργεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης), αλλά τώρα την παίρνει πίσω. Από την άλλη, η αντιπολίτευση και βουλευτές γνώριζαν τι ψήφισαν, αλλά το έκαναν εκ των υστέρων σημαία.

Σήμερα, πάντως, η κυβέρνηση επιχειρεί να βγει και από πάνω, καθώς φέρνει στη Βουλή τροπολογία με την οποία απαγορεύει «καθολικώς, γενικώς και ανεξαιρέτως τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενικών προσώπων τους σε μετοχικό κεφάλαιο ή διοίκηση οποιασδήποτε εταιρίας, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό».

«Μπλόκο»

Μάλιστα, με την κίνηση αυτή πιστεύει ότι θα μπλοκάρει την αντιπολίτευση, καθώς, όπως τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πόσοι, ποιοι και από ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τις μετοχές τους από εταιρίες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από offshore επιχειρήσεις. Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος».
Από τη μεριά της, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «άθλια μεθόδευση» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ύστερα από την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, η κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει στη διάταξη για τις offshore».

«Ποιος υπουργός εμπνεύστηκε αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. πήγαν να καλύψουν;» σημείωνε από την πλευρά της η Συγγρού, που κατηγόρησε ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι πιάστηκε με την offshore στην πλάτη! «Εντρομη η κυβέρνηση» από την καθολική αντίδραση και αποδοκιμασία αποσύρει άρον άρον τη σκανδαλώδη και ύποπτη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρίες. Τα υπόλοιπα στη Βουλή» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ τόνισε: «Οι offshore είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη είναι τα βάρβαρα μέτρα που πληρώνει ο λαός για να στηριχτεί η οικονομική ανάκαμψη».
Τέλος, η Χ.Α. υποστήριξε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. νομιμοποιούν τις offshore των απατεώνων υπουργών και βουλευτών, συνεχίζοντας τη ληστρική πολιτική Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ α.ε., που μόνο το εθνικιστικό κίνημα της Χ.Α. μπορεί να πατάξει στέλνοντας στη φυλακή τους κλέφτες πολιτικούς».


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα