Εκπτωση 15% από τη ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες!

Ξεκινάει από 1ης Ιουλίου για όσους πληρώνουν τους λογαριασμούς κανονικά (αλλά και τη ρύθμιση με δόσεις)

Εισήγηση για μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τους συνεπείς πελάτες κατά 15%, που θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου, θα εξετάσει την επόμενη Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, όπως δήλωσε χθες σε επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μανώλης Παναγιωτάκης.

Λεπτομέρειες για την έκπτωση του 15% (δεν ξεκαθαρίζεται αν θα είναι κλιμακωτή) δεν έγιναν χθες γνωστές, αλλά, κατά πληροφορίες, θα ισχύει για όσους πελάτες πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους, αλλά και για όσους έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται και αύξηση στο λεγόμενο «πράσινο τέλος» (ΕΤΜΕΑΡ) αλλά και στις περίφημες ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), μέσω των οποίων τα νοικοκυριά στην ουσία «επιδοτούν» τους πελάτες της ΔΕΗ στα νησιά που ηλεκτροδοτούνται από πετρελαϊκές μονάδες.

Η πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ συνδέεται, πάντως, με το άγχος της διοίκησης για απώλεια καλών πελατών προς τον ανταγωνισμό που εντείνεται. Οι ιδιώτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ αυξάνουν σταθερά το μέριδιό τους, ενώ το πρώην μονοπώλιο, με βάση τη συμφωνία με την Κομισιόν και τους δανειστές, πρέπει να περιορίσει το ποσοστό του στη λιανική στο 50% την προσεχή τετραετία. Ομως, η διοίκηση δεν θέλει να μείνει με τους κακοπληρωτές, γι’ αυτό και «επιδοτεί» τους καλούς πελάτες που πληρώνουν.

Οι δηλώσεις του κ. Παναγιωτάκη συνδέονται με πρόσφατες πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις οποίες η ΔEΗ προχωρά σε μια πιο «επιθετική» πολιτική υπέρ των καταναλωτών της, μετά και την πολύ καλή ανταπόκριση που είχε το μέτρο της υπαγωγής σε ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα