«Είμαι ο βασιλεύς τελεία και παύλα»

Ο Κωνσταντίνος άνοιξε εμμέσως και πάλι θέμα του πολιτεύματος και δεν απέκλεισε εμπλοκή του Νικολάου στην πολιτική

Την ανάγκη «να τα βρουν» κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκειμένου να σωθεί η χώρα υπογράμμισε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε συνέντευξή του χθες στον Σκάι και στην εκπομπή «Ιστορίες» των Αλέξη Παπαχελά και Σίας Κοσιώνη. «Ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι να ενωθούμε. Εάν κυβέρνηση και αντιπολίτευση τα βρουν, θα δούμε χρυσές μέρες. Χρειάζεται πραγματικά μια τεράστια προσπάθεια συμφιλίωσης και να φτιάξουν κοινό σχέδιο για τα εθνικά θέματα» σημείωσε. Παράλληλα, λέει «όχι» στην ενασχόλησή του με την πολιτική. «Η Ελλάς έχει πάρα πολλούς πολιτικούς, σχεδόν έχει μπουχτίσει από πολιτικούς, τι να τον κάνει κι άλλον; Δεν έχω καμία διάθεση. Είναι δύσκολη δουλειά και ούτε τη θέλω» τόνισε, ενώ σε σχετική ερώτηση για τον γιο του Νικόλαο, απάντησε: «Α, δεν ξέρω, μπορείτε να ρωτήσετε».

Ερωτηθείς για το πολίτευμα, ο τέως βασιλιάς απάντησε: «Βλέπω την όλη υπόθεση να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τι θέλουν, αυτοί αποφάσισαν δύο φορές να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα, αν τη θέλουν πάλι, δικό τους δικαίωμα είναι» ανέφερε.
Σχετικά με το εκλογικό σύστημα, τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, ενώ υποστήριξε ότι «ποτέ μου στην Ελλάδα δεν αισθανόμουν persona non grata. Αισθάνθηκα ότι ήταν το σπίτι μου και γύρισα σπίτι, δηλαδή όλη η Ελλάδα ήταν».

Προανήγγειλε ότι θα εμπλουτίσει με νέα στοιχεία το βιβλίο του, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι. Ερωτηθείς για το διαβατήριό του, είπε: «Είναι ξένο διαβατήριο, το ελληνικό διαβατήριο το οποίο μου έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Καραμανλής μού το πήραν. Αφού το πήραν, παραμένω με ξένο».
Σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «δουλεύει σκληρά για να πετύχει αυτό που θέλει. Τώρα εάν τον αφήσει ο λαός να το κάνει, είναι άλλη υπόθεση».

Τόνισε ότι χωρίς τη σύζυγό του Αννα Μαρία «δεν θα τα έβγαζα πέρα», ενώ υποστήριξε πως «δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος, είμαι ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα».


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα