Το Πάρκο Λογοτεχνών θύμα κυνηγών χαλκού!

Βάνδαλοι, πιθανότατα «κυνηγοί» χαλκού αφαίρεσαν τις προτομές από το Πάρκο των Λογοτεχνών, στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Οι δράστες έκλεψαν από τις βάσεις τους πέντε ορειχάλκινες προτομές των Γεωργίου Θεοτοκά, Κωστή Μπαστιά, Κώστα Ουράνη, Αγγελου Τερζάκη και Παντελή Χορν, που βρίσκονταν στην υπαίθρια γλυπτοθήκη.

Η κλοπή φέρεται ότι έγινε σε δύο φάσεις και με ειδικά μηχανήματα, λόγω του αυξημένου βάρους των προτομών. Το συμβάν δεν έγινε αντιληπτό από την Αστυνομία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δήμου, ο οποίος έκανε λόγο για ελλειμματική αστυνόμευση. Υπενθυμίζεται ότι το 2013 αφαιρέθηκαν από το ίδιο ακριβώς σημείο οι προτομές των Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, Νίκου Καζαντζάκη και Αντώνη Τρίτση, ενώ παρόμοιες κλοπές έχουν καταγραφεί και σε άλλους δημόσιους χώρους, όπως στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην Κυψέλη.

Ο τελικός προορισμός των προτομών, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι η πώλησή τους αντί λίγων ευρώ σε παράτυπα χυτήρια, ώστε να λιωθούν και να μετατραπούν σε χαλκό.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα