Ενωση Εισαγγελέων: Μας έχει στοχοποιήσει έντυπο με ύποπτα δημοσιεύματα

Για μεθοδευμένη προσπάθεια εκφοβισμού των Εισαγγελέων με τη διάδοση ανυπόστατων φημών εις βάρος τους, ώστε να καμφθεί το φρόνημά τους στην άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, από μεμονωμένο εβδομαδιαίο έντυπο (σ.σ.: εφημερίδα «Παραπολιτικά») κάνει λόγο η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) σε ανακοίνωσή της.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ με λύπη διαπιστώνει ότι τον τελευταίο καιρό αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μεμονωμένου εβδομαδιαίου εντύπου στοιχοποιούν ευθέως και ονομαστικώς συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς, με υποβολιμαία άρθρα που αμφισβητούν την αμεροληψία τους και αναφέρονται στα πρόσωπά τους κατά τρόπο σκαιό και μειωτικό, με ύφος απρεπές και ενίοτε ειρωνικό» επισημαίνει η ένωση στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα η ΕΕΕ επισημαίνει ότι τα δημοσιεύματα αυτά παραποιούν την αλήθεια σκόπιμα και συστηματικά, παραβιάζουν τη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των εισαγγελέων που αφορούν και περιέχουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σχετικά με την ανάθεση επιμέρους υπηρεσιακών καθηκόντων και τον τρόπο άσκησής τους, επιχειρώντας να αμαυρώσουν, συνολικά, το εισαγγελικό έργο. «Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν απορρέουν από το καθήκον της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της άσκησης αντικειμενικής κριτικής σε πρόσωπα που ασκούν δημόσια εξουσία αλλά εξυπηρετούν αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς» τονίζει επίσης η ΕΕΕ.

Επιπλέον η ΕΕΕ διαβεβαιώνει για την απόλυτη αφοσίωση όλων των εισαγγελέων στην επιτέλεση του έργου τους και εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τις απρόσφορες απόπειρες απαξίωσης, υποβάθμισης και σπίλωσης του εισαγγελικού κλάδου.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα