Εκλεισε χθες το «Athens Ledra»

Η ιδιοκτήτρια εταιρία ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών διακόπτεται πλέον η λειτουργία του

Ρεπορτάζ
Αγγελος Σκορδάς
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Ακόμα ένα ηχηρό «λουκέτο» ξενοδοχείου των Αθηνών ήρθε να προστεθεί στην αποθνήσκουσα ελληνική οικονομία. Η είδηση της αναστολής λειτουργίας του πολυτελούς ξενοδοχείου «Athens Ledra» επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο επί τρεις δεκαετίες φιλοξένησε στους χώρους του εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς και εγχώριου jet set, παρότι τα τελευταία 24ωρα διακινούνταν εντονότατα στην επιχειρηματική πιάτσα, έπεσε σαν κεραυνός για τους 150 μόνιμους και 70 εποχικούς εργαζομένους του.

Τη Δευτέρα το απόγευμα το προσωπικό του ξενοδοχείου προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, καθώς από τον Μάρτιο δεν είχε λάβει ούτε ένα ευρώ από την εργοδοσία, η οποία, επιπλέον, δεν είχε καταβάλει ούτε καν το υποχρεωτικό από τον νόμο δώρο του Πάσχα.
Οριστική «ταφόπλακα» στις ελπίδες έβαλε η ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρίας, η οποία εκδόθηκε χθες το απόγευμα.

Το μέλλον

«Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ATHENS LEDRA HOTEL ανακοινώνει την διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου από τις 31 Μαΐου λόγω οικονομικών δυσχερειών. Θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία» προστίθεται από την εταιρία, ιδιοκτησίας της οικογένειας Παρασκευαΐδη.

Με την επισημοποίηση του «λουκέτου», το Σωματείο Εργαζομένων «Athens Ledra» σε δελτίο Τύπου σημειώνει ότι θα διεκδικήσουν την άμεση, πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών και του επιδόματος Πάσχα, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και τη διασφάλιση όλων των θεμελιωμένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλου του προσωπικού.

Την ώρα που το ξενοδοχείο αδειάζει σταδιακά από τους επισκέπτες του (ενώ η πληρότητα τις τελευταίες εβδομάδες άγγιξε το 100%), περίπου 60 εργαζόμενοι χθες το πρωί, με τη συμπαράσταση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Αττικής, παρέμειναν στους χώρους του περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους. «Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στις θέσεις μας και στο ξενοδοχείο μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Η προσπάθεια για επιβολή με διαδικασίες-εξπρές καθεστώτος τύπου “Πεντελικόν” δεν θα περάσει. Με τη χθεσινή επίσχεση εργασίας και τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις προλάβαμε την εργοδοσία η οποία επιχείρησε να ρίξει το βάρος του “λουκέτου” στους εργαζομένους, ωστόσο αναγκάστηκε εν τέλει να παραδεχτεί ότι αυτό αποτέλεσε συνέπεια δικών τις αυθαιρεσιών» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Athens Ledra» Μπάμπης Ντότσικας. Για σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

«220 οικογένειες στον αέρα»

«Η πλειονότητα των υπαλλήλων είναι άνω των 50 ετών και είναι αυτοί στους οποίους στηρίχτηκε η επιχείρηση από τη δεκαετία του ’80. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν εργασία εν μέσω, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου» προσέθεσε ο επί 28 χρόνια εργαζόμενος του ξενοδοχείου Παράσχος Αμολοχίτης. Από την πλευρά της, η συνάδελφός του, Παναγιώτα Γκούβα, τόνισε: «Από τον Μάρτιο 220 οικογένειες βρίσκονται στον αέρα παρά τις υποσχέσεις των ιδιοκτητών για βελτίωση των εργασιακών συνθηκών».


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα