Εθνικός Κήπος: Οι Βαυαροί ξανάρχονται

Γερμανοί κηποτέχνες θα αναλάβουν την αποκατάσταση και αναβάθμιση του ιστορικού πνεύμονα πρασίνου!

Ομάδα Βαυαρών κηποτεχνών θα αναλάβει το έργο της αποκατάστασης και αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου, του ιστορικού πνεύμονα πρασίνου, έκτασης 158.000 τ.μ., που αποτελεί τη δροσερή «καρδιά» της Αθήνας. Την πρωτοβουλία για τη «σωτηρία» του Κήπου έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Εταιρίας Φίλων του Κήπου Μιχάλης Μαΐλης στα «αποκαλυπτήρια» του λευκώματος με τίτλο «Εθνικός Κήπος – Ενας Τόπος με μακρά Κηποτεχνική Ιστορία». Η έκδοση φέρει την υπογραφή του γεωπόνου Νικόλαου Ταμβάκη, ενός από τους πιο σημαντικούς μελετητές του Κήπου, ο οποίος γνωρίζει «σπιθαμή προς σπιθαμή» τις ανάγκες και κάθε πτυχή της ιστορίας του.

Οπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση του λευκώματος, η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου θα αναθέσει τη μελέτη αποκατάστασης σε Βαυαρούς κηποτέχνες, την οποία, στη συνέχεια, θα παραδώσει στον Δήμο Αθηναίων για να την υλοποιήσει.

Η μελέτη

«Σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τους επιστημονικούς συνεργάτες του, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε μία μελέτη αποκατάστασης και συντήρησης του Κήπου, μελέτη η οποία θα γίνει με τη συνεργασία και καθοδήγηση των ειδικών Αρχιτεκτόνων Τοπίου της Διοίκησης των Βαυαρικών Κήπων» ανέφερε ο κ. Μαΐλης, τονίζοντας ότι για αυτόν τον σκοπό ήδη έχουν εξασφαλίσει ομάδα Ελλήνων και Γερμανών χορηγών.

Στη μελέτη, η οποία θα αποτελεί «οδηγό» για τη μελλοντική και διαχείριση και λειτουργία του Κήπου, θα περιγράφονται οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα και μακροπρόθεσμα για την αποκατάσταση και συντήρηση του πράσινου «κοσμήματος» της πρωτεύουσας.
Ο Εθνικός Κήπος, που καταστράφηκε ολοσχερώς την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αναγεννήθηκε στα χρόνια της Βασίλισσας Αμαλίας (19ος αιώνας), όταν Βαυαροί ειδικοί φύτεψαν τα πρώτα φυτά και τον μετέτρεψαν σε Κήπο των Ανακτόρων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα