Απάτη με το ΕΚΑΣ!

 Και άλλες ακραίες λύσεις στο τραπέζι
Η προσωπική δέσμευση του Αλ. Τσίπρα μετατρέπεται πλέον σε εφιάλτη για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους
Αντί για επιστροφή των αναδρομικών το υπ. Εργασίας συμφωνεί με τους δανειστές να διπλασιαστεί τελικά ο αριθμός όσων θα χάσουν (από τον άλλο μήνα) το βοήθημα

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Η κάθοδος στην «κόλαση»

Διαβάστε online την «δημοκρατία»εδώ

Διαβάστε επίσης: 

►Εκπτώσεις 15% στο ρεύμα από Ιούλιο για όσους πληρώνουν στην ώρα τους
Το επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης μιλώντας στη Βουλή

►Δυο μεγάλα «κανόνια»
1.000 εργαζόμενοι στην ανεργία
Λουκέτο χθες  στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» της λεωφόρου Συγγρού. Κατέβασε ρολά και η Πυρσός security! Φωνάζουν για τα δεδουλευμένα τους οι υπάλληλοι

►Σε… κώμα ο ΕΟΠΠΥ 
Επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων ιατρών από σήμερα. Επισκέψεις μόνο επι πληρωμή και καταιγίδα κινητοποίησεων στα νοσοκομεία

►«Είμαι ο βασιλεύς Κωνσταντίνος! Τελεία και παύλα»
Οι δηλώσεις του προκαλούν αίσθηση. Αφήνει ανοιχτό και το θέμα του πολιτεύματος

►Το αυτογκόλ της κυβέρνησης με τις off shore και η ντρίμπλα στη ΝΔ

►Πρωτομηνιά με θλίψη! Από σήμερα φόροι- φωτιά και νέες μειώσεις μισθών

►Φίλης ο… μεγαλειότατος 
Απίστευτό (αριστερό) κόμπλεξ από τον υπουργό, που θέλει ν αεπιβάλλει στους γονείς να μην αποκαλούν τα παιδιά τους «πριγκίπισσα»  ή «βασιλόπουλο» 

►Οι Βαυαροί ξανάρχονται για τον Εθνικό Κήπο
Γερμανοί θα αναλάβουν το έργο της αποκατάστασης του ιστορικού πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας

►Η Ελληνίδα που ταπείνωσε τον Ερντογάν
Το ευρωδικαστήριο επιδίκασε 14.300.000 ευρώ στη Μαρία Τσιροπούλου για καταπάτηση της περιουσίας των προγόνων της στην Κωνσταντινούπολη από Τούρκους

►Γκρέμισαν προτομές στο Πάρκο Λογοτεχνίας

►Και καλάσνικοφ made in Greece
Από την ΕΒΟ σε συμπαραγωγή με τη Ρωσία, όταν τελειώσει το εμπάργκο

►Τρίποντα από τους προέδρους των «αιωνίων»
Μάθημα αθλητικού ήθους

►Εκφοβισμό δικαστών μέσω δημοσιευμάτων καταγγέλει η Ενωση Εισαγγελέων

Απάτη ετοιμάζεται για τους χαμηλοσυνταξιούχους που δικαιούνται ΕΚΑΣ, καθώς η κυβέρνηση, για να αποφύγει να ζητήσει αναδρομικά ποσά, σχεδιάζει να διπλασιάσει, φτάνοντας στους 150.000 (αντί 80.000 που ήταν το αρχικό σχέδιο), εκείνους που θα χάσουν το συγκεκριμένο επίδομα από τον Ιούλιο και μετά.

Η πρόταση αυτή, που φέρεται και ως η επικρατέστερη, συζητήθηκε χθες σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Εργασίας και στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει τροπολογία, που να κάνει ακόμα δυσμενέστερους τους όρους χορήγησης του επιδόματος, πετώντας ουσιαστικά εκτός αισθητά μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.

Με βάση το αρχικό σχέδιο, επρόκειτο να χαθεί ή να περικοπεί το ΕΚΑΣ σε 80.000 δικαιούχους με συντάξιμες αποδοχές από 664 ευρώ και άνω. Εάν αλλάξουν προς το δυσμενέστερο τα κριτήρια χορήγησης (σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο), τότε επιπλέον 70.000 συνταξιούχοι είτε θα πάρουν μικρότερο ΕΚΑΣ είτε θα το χάσουν τελείως!

Τα άλλα δύο σενάρια που συζητήθηκαν χθες θέλουν να ξεκινήσει η περικοπή του επιδόματος όχι αναδρομικά από την αρχή του έτους, αλλά από την καταβολή των συντάξεων Ιουνίου ή Μαΐου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκύψει «τρύπα» στα δημόσια ταμεία, ύψους έως 80.000.000 ευρώ.

Παρελθόν

Οι θεσμοί προτείνουν, σε μια τέτοια περίπτωση, να περιοριστεί ο χρόνος κατάργησης του ΕΚΑΣ είτε κατά έξι μήνες είτε κατά ένα έτος. Ετσι, το επίδομα θα αποτελέσει παρελθόν για το σύνολο των 370.000 δικαιούχων είτε στο τέλος του 2018 είτε στα μέσα του 2019.
Τα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του επιδόματος οριοθετούνται ως εξής:

  • ΕΚΑΣ 230 ευρώ τον μήνα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα έως 7.216 ευρώ.
  • Για εισοδήματα από 7.216,01 ευρώ έως 7.518 ευρώ ετησίως καταβάλλεται ΕΚΑΣ 172,5 ευρώ τον μήνα.
  • Για εισοδήματα από 7.518,01 ευρώ έως 7.720 ευρώ ετησίως καταβάλλεται ΕΚΑΣ 115 ευρώ τον μήνα.
  • Για εισοδήματα από 7.720,01 ευρώ έως 7.972 ευρώ καταβάλλεται ΕΚΑΣ 57,5 ευρώ τον μήνα.
{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα