Είπαν «ναι» στη δωρεά οργάνων

Ο Νίκος Νικολόπουλος και η σύζυγός του πήραν την απόφαση για την περίπτωση που η Νίκη χάσει τη μάχη 

Το μεγαλείο της ψυχής τους έδειξαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και η σύζυγός του Τασία Μανωλοπούλου, όταν χθες βρήκαν τη δύναμη και υπέγραψαν τα έγγραφα για τη δωρεά οργάνων της 16χρονης κόρης τους Νίκης, για το απευκταίο σενάριο που η άτυχη κοπέλα δεν βγει νικήτρια από τη μάχη που δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Η μητέρα της Νίκης, που γεννήθηκε με αυτισμό, νωρίς χθες το απόγευμα ανάρτησε ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, με το οποίο ανακοίνωνε τη γενναία απόφασή τους, στην περίπτωση που δεν γίνει το θαύμα, για το οποίο όλοι προσεύχονται.

«Οταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σ’ ένα “αυτιστικό” κράτος, το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένειά του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο, όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν. Η εικόνα εφιάλτης», γράφει η κυρία Μανωλοπούλου, «είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν τη ζωή τους και να ζήσουν υγιείς και ευτυχισμένοι. Δεν είναι ηρωισμός, δεν είναι καλοσύνη. Ειναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι χέρι με τη Νίκη. Λίγοι την καταλάβαιναν, αλλά όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα».

Η άτυχη Νίκη ένιωσε έντονη αδιαθεσία το βράδυ του Σαββάτου και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πνευμονικό οίδημα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Το περιστατικό από την πρώτη στιγμή εκτιμήθηκε ως «ιδιαίτερα βαρύ». Από το πλευρό της δεν έχουν λείψει ούτε λεπτό οι γονείς και τα αδέλφια της Αφροδίτη, Γιάννης και Ανδρέας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα