Οι Γάλλοι απεργοί απειλούν τώρα να τινάξουν στον αέρα το Euro

Τη διοργάνωση του Euro 2016, που αρχίζει σε 10 ημέρες, απειλούν να τινάξουν στον αέρα οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία! Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες η επιτροπή τουρισμού του Παρισιού και της περιφέρειας της γαλλικής πρωτεύουσας, την ώρα που και οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους μπήκαν από χθες στον απεργιακό… χορό! Αύριο, μάλιστα, αρχίζει απεργία και στο παρισινό μετρό, ενώ και οι πιλότοι του μεγαλύτερου συνδικάτου της Air France έχουν αποφασίσει εξαήμερη απεργία, που θα γίνει «οπωσδήποτε» εντός του Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού θεωρούν ιδιαίτερα ανησυχητική τη μεταφορά των απεργιών στον τομέα των μεταφορών εν όψει της προσέλευσης τουριστών για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Το πρόβλημα, άλλωστε, εξακολουθεί και στον τομέα των καυσίμων, όπου έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της χώρας συνεχίζουν να μην λειτουργούν ή να υπολειτουργούν. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει, ενώ και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε πως το νομοσχέδιο με τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά είναι καλό.

Στο μεταξύ, σε απεργία κατέβηκαν χθες οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές και στο γειτονικό Βέλγιο, που αντιμετωπίζει ήδη τις κινητοποιήσεις των δεσμοφυλάκων και των σιδηροδρομικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις δημοσιονομικές περικοπές, αλλά και τις διαδηλώσεις των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση, στα ταχυδρομεία, στην πρώην κρατική εταιρία τηλεπικοινωνιών και στα σχολεία!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα