Final 8 BCL: Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Νίμπουρκ και πέρασε στον ημιτελικό

Η ΑΕΚ είναι στον ημιτελικό του Final 8 του BCL! Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν σοβαροί κερδίζοντας σχετικά εύκολα τη Νίμπουρκ (82-94)…

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είδε τη Νίμπουρκ να της βάζει δύσκολα, όμως όταν ανέβασε την απόδοσή της, ειδικά στην άμυνα, κατάφερε να απλοποιήσει τα πράγματα και να φτάσει στην πρόκριση.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο από το δεύτερο δεκάλεπτο και έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω. Η άμυνα ήταν άκρως αποτελεσματική και η ΑΕΚ βρίσκοντας λύσεις από Ράις, Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Γκίκα, Γιάνκοβιτς κατάφερε να φτάσει στη νίκη, δείχνοντας ικανή να πάει μακριά στο Final 8.

Η «Ένωση» ανέβασε την πίεση στην άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να χτίσει διψήφιες διαφορές στη διάρκειά του. Κι όλα αυτά έχοντας «διαβάσει» πολύ καλά το παιχνίδι του Λούκα Ρούπνικ, που δεν βρήκε πεδίο δράσης απέναντι στους παίκτες του Παπαθεοδώρου.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, έχοντας βοήθειες από Λοτζέσκι και Ράις (12 ο καθένας), ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του Νίκου Γκίκα (10 π. 5ασ) και του Βλάντο Γιάνκοβιτς (11 π.).

Η Νίμπουρκ, που μόνο στην αρχή ήταν αρκετά απειλητική και ξεκίνησε με… άγριες διαθέσεις, υπέστη την τέταρτη ήττα της από την ΑΕΚ σε πέντε παιχνίδια συνολικά στη διοργάνωση και ξεχώρισαν οι Χάρντινγκ και Χρούμπαν, που είχαν 16 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-44, 58-69, 82-94.

ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Αμιέλ): Ντάλτον 13, Χάρντινγκ 16, Χρούμπαν 16, Ρούπνικ 11 (1), Μπέντα 8 (2), Κριζ 4, Τούμα, Ζίμερμαν, Προύιτ 14 (1).

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Λάνγκφορντ 18 (4/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/1 βολή), Ματσιούλις 7 (1), Ρογκαβόπουλος 4, Σλότερ 4 , Ζήσης 2, Χρυσικόπουλος 5 (1), Γκίκας 10 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Γιάνκοβιτς 11, Λοτζέσκι, Μορέιρα 9 , Ράις 12.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα