Δύσκολες νίκες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Από τον Χάρη Δάντση

«Σβηστά» πήρε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 1-0 του Άρη που δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι», που βρήκαν δίχτυα με τον Σισέ, βρίσκονται στο +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ, ενώ οι «κίτρινοι» παρέμειναν εκτός εξάδας.

Σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Αντβέρπ την περασμένη Πέμπτη στο Βέλγιο, προχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ελ Αραμπί, ο Μασούρας και ο Αγκιμπού Καμαρά, που είχαν περάσει ως αλλαγή στην Αμβέρσα στο β’ ημίχρονο, πήραν τις θέσεις των Τικίνιο, Ονιεκούρου και Μαντί Καμαρά αντίστοιχα.

Από την πλευρά του, ο κόουτς των «κιτρίνων» Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του δίχως κλασικό φορ, έχοντας επιθετική τριάδα τους Γκαρσία, Μαντσίνι και Μπερτόλιο.

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν φτωχό από άποψη θεάματος. Εξάλλου, η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή ήταν το ακυρωθέν γκολ (λόγω οφσάιντ) του Μασούρα ύστερα από πάσα του Ρόνι Λόπες στο 13′. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς δεν πραγματοποίησαν τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο αποφασιστικά και ήταν πιο απειλητικοί. Με όμορφη ατομική προσπάθεια ο Αγκιμπού είχε δοκάρι στο 53′, ενώ ένα λεπτό αργότερα (54′) ο Σισέ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Παρά το ανακάτεμα της… τράπουλας από τον Μάντζιο, οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, έχοντας την πρώτη τελική στο 71′. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στην εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (90’+2′ Ροντρίγκες), Μασούρας (82′ Ονιεκούρου), Λόπες (82′ Μ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (84′ Τικίνιο).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Ντένις, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (58′ Γκάμα), Γκαρσία (74′ Λόπεθ), Μπερτόλιο (58′ Μάνος), Μαντσίνι (74′ Ιτούρμπε).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα