Φωτιά στην κορυφή!

Η ΑΕΚ με φοβερό πάθος νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και μείωσε τη διαφορά

Φωτιά πήρε το πρωτάθλημα! Η ΑΕΚ με φοβερό πάθος νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό, του έσπασε το αήττητο και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες μπήκαν διαβασμένες στο γήπεδο και πρόσεξαν περισσότερο να… καταστρέψουν τα ατού του αντιπάλου, αφήνοντας στην άκρη τη δημιουργία. Ειδικά στο πρώτο μισάωρο οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν καλό ρυθμό και σε αυτό έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός του Χατζισαφί στο χέρι, αλλά και το γεγονός πως οι δύο ομάδες έδειχναν έμφαση στην αμυντική τους προσήλωση. Η ΑΕΚ ανέβηκε λίγο μετά το 30′ και πάτησε περιοχή στο φινάλε του ημιχρόνου, αλλά συνολικά ο Παναθηναϊκός στεκόταν εξαιρετικά. Καλύτεροι του γηπέδου σε αυτό το διάστημα ήταν οι Μπερνάρ – Κουρμπέλης. Ειδικά ο Βραζιλιάνος έκανε φοβερή δουλειά με και χωρίς την μπάλα.

Στην επανάληψη έγινε πολύ δυνατό το παιχνίδι, αλλά μέσα στα επιτρεπτά όρια. Μάλιστα οι «πράσινοι» ήταν οι πρώτοι που έχασαν ευκαιρία για γκολ. Ο Μπερνάρ έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Μουκουντί, έκανε το σουτ με το εξωτερικό και ο Αθανασιάδης με εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ στο 54′. Στο 65′ έγινε μικρή διακοπή στο ματς, καθώς ένα βαρελότο που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που έσκασε τρόμαξε τον Μπρινιόλι. Στην επαναφορά από τον διαιτητή Νόμπρε με μεγάλη ευθύνη του Μπρινιόλι η «Ενωση» από πολύ πλάγια θέση άνοιξε το σκορ με σουτ του Πινέδα (1-0). Μετά το γκολ οι «πράσινοι» γύρισαν το σύστημα σε 4-4-2 με τον Ιωαννίδη δίπλα στο Σπόραρ, αλλά δεν έχουν ποιοτικές λύσεις για κάτι καλό και μοιραία έχασαν το παιχνίδι. Εστω κι αν είχαν δοκάρι στο 90’+8 και γλίτωσαν το 2-0 από το πέναλτι που έπιασε ο Μπρινιόλι στην εκτέλεση του Γκαρσία. Η ΑΕΚ εν τέλει νίκησε δίκαια με 1-0.

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (90′ Φερνάντες), Αμραμπατ (81′ Τσούμπερ), Αραούχο (90’+12 Μήτογλου), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89′ Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (70′ Ιωαννίδης), Ρούμπεν (89′ Τσοκάι), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (56′ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα