Οι «ερυθρόλευκοι» με ανατροπή νίκησαν 3-1 τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο Φάληρο και συνεχίζουν το κυνήγι ΠΑΟ και ΑΕΚ

Με ψυχή!

Δεν εγκαταλείπει τη μάχη του τίτλου ο Ολυμπιακός! Με καρδιά πρωταθλητή επιβλήθηκε 3-1 με ανατροπή του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, συνεχίζοντας το κυνήγι των πρωτοπόρων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Στο -3 οι «ερυθρόλευκοι» από την κορυφή, από την οποία οι «ασπρόμαυροι» απέχουν πλέον 9 βαθμούς.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Ο Ζοσέ Ανιγκό στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» επιστράτευσε τον Ματιέ Βαλμπουενά, δίνοντάς του την «μπαγκέτα» του οργανωτή, ενώ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Γιαν Εμβιλά. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης, τον Φιλίπε Σοάρες στον άξονα στο πλευρό του Ντόουγκλας Αουγκούστο και τον Τάισον σε θέση «δεκαριού».

Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά και με σαφή πρόθεση να μην επιτρέψουν στους «ασπρόμαυρους» να «χτίσουν» παιχνίδι από την άμυνα. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με τους Μπιέλ (1′), Βαλμπουενά (7′), Μπακαμπού (13′, 17′ ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ), Φορτούνη (14′, 18′) και με τον Κοτάρσκι να φωνάζει «παρών» όποτε χρειάστηκε. Μάλιστα, στην πρώτη σωστά δομημένη επίθεσή του ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Μπράντον Τόμας ύστερα από γύρισμα του Σάστρε στο 22′, «παγώνοντας» το φαληρικό γήπεδο. Στη συνέχεια το ματς ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στον Ζίβκοβιτς για το 2-0 στο 29′, ενώ με τη σειρά του ο Κοτάρσκι απέτρεψε την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις (36′ Μπακαμπού, 45′ Ρέαμπτσιουκ).

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο αποτελεσματικοί και κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Ο Μπακαμπού με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έπειτα από συνεργασία με τον Ρέαμπτσιουκ ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Πειραιά στο 59′, ενώ ο Μασούρας λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του εκμεταλλεύτηκε το… τσαφ του Κουλιεράκη στο διώξιμο και με κεφαλιά έφερε τούμπα το ματς στο 78′. Στο 84′ με χρήση VAR δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό για χέρι του Ζίβκοβιτς και ο Ελ Αραμπί με εκτέλεση που θύμισε κάτι από Πανένκα έγραψε στο 87′ το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετισιέ (Γαλλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος (57′ λ. τρ. Σισέ), Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (76′ Βρουσάι), Μπιέλ (76′ Μασούρας), Βαλμπουενά (60′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Ντάγκλας Αουγκούστο, Φ. Σοάρες (82′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (88′ Ρικάρντο), Τάισον (68′ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (68′ Νάρεϊ), Τόμας (68′ Ολιβέιρα).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα