Η ΑΕΚ εντυπωσιακή, με κάθε επίθεσή της να μυρίζει γκολ, νίκησε 4-0 τον ΠΑΟΚ

Σαρωτική!

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ και πάει για να πάρει το πρωτάθλημα στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ εντυπωσιακή, εκμεταλλεύτηκε ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 νωρίς στο ματς, νίκησε 4-0 και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με τον Παναθηναϊκό. Οι δυο τους θα λύσουν τις διαφορές τους την Κυριακή.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε προτού αρχίσει. Μόλις στο 10′ ο Κάργας, εντελώς ανόητα, στο κέντρο του γηπέδου, έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Γιόνσον για να δει αρχικά κίτρινη από τον Στίλερ, ο οποίος πήγε στο VAR για να ελέγξει τη φάση, αναβαθμίζοντας την κίτρινη κάρτα σε κόκκινη. Οπως είναι λογικό, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, έχασε και το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Η «Ενωση» άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα και κάθε επίθεσή της… μύριζε γκολ. Στο 21′ η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Κοτάρσκι προσπάθησε να παίξει με πάσα από πίσω, έδωσε στον Σβαμπ και την ώρα που ο Γιόνσον τον πίεζε του έκλεψε την μπάλα. Ο Δανός την έδωσε δίπλα στον Τσούμπερ, ο οποίος ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-0 της ΑΕΚ.

Πριν συνέλθουν από την ψυχρολουσία οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μάζεψαν για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα τους στο 24′. Κόρνερ από τα αριστερά, με τον Γιόνσον να πιάνει την κεφαλιά πάσα στο Μουκουντί, που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της «Ενωσης».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε στα πρώτα λεπτά να πιέζει ψηλά τον ΠΑΟΚ και να ψάχνει ακόμη ένα γκολ για να μπορέσει εν συνεχεία να κάνει και τις αλλαγές του εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν είχε ούτε το πάθος ούτε τα τρεξίματα για να το πετύχει.

Το παιχνίδι πήγε σε χαμηλό τέμπο, αλλά οι πολλές αλλαγές του Λουτσέσκου αποδιοργάνωσαν ακόμα περισσότερο τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε. Στο 77′ είχε δοκάρι με τον Φερνάντες και στο 78′ ο Λιβάι Γκαρσία είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του ύστερα από λάθος διώξιμο των παικτών του ΠΑΟΚ, έκανε με τη μια το σουτ με το αριστερό και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 3-0 της ΑΕΚ.  Το κερασάκι στην Τούρτα έβαλε ο Φερνάντες στο 86′, κάνοντας το 4-0.

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (59′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70′ Φερνάντες), Αμραμπατ (70′ Ελίασον), Τσούμπερ (80′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (80′ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ινγκασον (67′ Σάστρε), Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (76′ Φιλέπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (76′ Μπίσεσβαρ), Καντουρί (76′ Ολιβέιρα), Τόμας (21′ Νάσμπεργκ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα