Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 2-1 στο Καραϊσκάκη του Ολυμπιακού, που φωνάζει για τη διαιτησία

Σούπερ ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με την ΑΕΚ να επικρατεί 2-1 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ετσι, η «Ενωση» έπιασε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση με 38 βαθμούς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο -8 από την κορυφή.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Με την κλασική συνταγή (4-2-3-1) παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Κάρλος Καρβαλιάλ, επιλέγοντας τον Μπιανκόν για παρτενέρ του Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας και τον Φραν Ναβάρο, ελλείψει άλλου… φουνταριστού, στην κορυφή της επίθεσης. 

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς της «Ενωσης» Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Βόλο, προτιμώντας τον Σιντιμπέ από τον νεαρό Πήλιο, τοποθετώντάς τον όμως στο δεξιό άκρο της άμυνας και τον Ρότα στο αριστερό, αλλά και τον Αμραμπατ αντί του Ελίασον. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με σκοπό να πιέσουν ψηλά, όμως σταδιακά έχασαν μέτρα στο γήπεδο από τους «κιτρινόμαυρους», που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 10′ και μετά, θέλοντας να «χτυπήσουν» από τη δεξιά πλευρά, έχοντας «σημαδέψει» τον Ορτέγκα. Από εκεί κέρδισαν 7 κόρνερ στο πρώτο 45λεπτο, εκμεταλλευόμενοι τα δύο λάθη των Μπιανκόν και Ορτέγκα. Από εκτελέσεις του Αμραμπατ, λοιπόν, στο 32′ ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ στο 38′ έδωσε την ασίστ στον Τσούμπερ, που έκανε το 2-0 για τον «Δικέφαλο». Οι Πειραιώτες αντέδρασαν μειώνοντας (1-2) με τον Μασούρα, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των Ναβάρο και Φορτούνη στο 44′.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και ήταν πιο απειλητικοί, ενώ υπήρξαν πολλές εντάσεις. Τόσο στο 68′ για γκολ του Μασούρα που δεν μέτρησε για χέρι όσο και στο 71′ για πέναλτι του Κάλενς στον Ναβάρο που προκάλεσε την… έκρηξη των ανθρώπων της πειραϊκής ομάδας. Ωστόσο, το VAR συμφώνησε με τις αποφάσεις του διαιτητή Μαρέφκα. Στο 79′ ο Μπιανκόν έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, ενώ στο 80′ η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Πινέδα! Ντεμπούτο για την ομάδα του Πειραιά έκανε ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Διαιτητής: Μπόρις Μαρέφκα (Σλοβακία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83′ Ρίτσαρντς), Εσε, Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83′ Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90’+1′ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Αμραμπατ (84′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (90’+1′ Φερνάντες), Τσούμπερ (90’+1′ Πόνσε), Γκαρσία (77′ Γιόνσον).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα