Κόντρα στην κακοδαιμονία των τραυματισμών, ο ΠΑΟ νίκησε 2-0 στη Λεωφόρο τον Αστέρα

Καθάρισε!

Εύκολα, απλά και κόντρα στην κακοδαιμονία των τραυματισμών, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 στη Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο γήπεδο, αλλά χωρίς τον Ιωαννίδη δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες (η πιο σοβαρή στο 16′ με τον Κώτσιρα), αλλά και να κρατήσει μπάλα στην επίθεση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να… κλέβει μπάλες και να προσπαθεί με βαθιές μπαλιές να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, που όπως πάντα στην εποχή Τερίμ ήταν τοποθετημένη ψηλά σχεδόν, κοντά στο κέντρο.

Σε μια τέτοια φάση στο 28′, η ομάδα της Τρίπολης έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με σέντρα του Χουχούμη από τα αριστερά προς τον Καλτσά, ο οποίος έπιασε το σουτ στη γωνία του Λοντίγκιν, ο οποίος απομάκρυνε με το πόδι σωτήρια σε κόρνερ. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, δημιουργούσαν μικροευκαιρίες, αλλά δεν ήταν τόσο πιεστικοί, ώστε να οδηγήσουν σε λάθος τους παίκτες του Ράσταβατς, που έπαιζαν με διπλή ζώνη άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι και στο 51′ άνοιξαν το σκορ. Ωραία ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τα δεξιά, σέντρα του Μαντσίνι στο δεύτερο δοκάρι με τον Αϊτόρ να έρχεται και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι «πράσινοι», που έχασαν με τραυματισμό τον Βέρμπιτς στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν και τον Σπόραρ στο 60′ και υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν χωρίς σέντερ φορ, αφού στη θέση του Σλοβένου μπήκε ο αμυντικός μέσος Τσοκάι, που είχε να αγωνιστεί μήνες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης πήγε ο Μπερνάρ.

Οι «πράσινοι», που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έφτασαν στο δεύτερο γκολ στο 74′. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα, με τον Κροάτη στόπερ Γεντβάι να παίρνει την κεφαλιά και να σκοράρει σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι μετά το ματς με την ΑΕΚ (2-0). Ετσι, οι «πράσινοι», χωρίς να πιεστούν, έφτασαν εύκολα στο τρίποντο.

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86′ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (86′ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (86′ Ζέκα), Βέρμπιτς (26′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61′ Τσοκάι).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης (87′ Αλβαρες), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Σουρλής (58′ Ζουγκλής), Αλάγκμπε, Μουνάφο (73′
Γιαμπλόνσκι), Σίτο (46′ Κρεσπί), Μάντζης, Καλτσάς (73′
Μπαρτόλο).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα